Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Odchod MK do ústraní je jen další z jeho majstrštiků. Nebude na ráně a bude tahat za nitky ze zezadu.

0 0
možnosti
Foto

Kalousek si dal odchod proto, protože není blbý, umí počítat a také ví, že slibováním přijetí eura, migrantů a více evropy žádné další politické body nenažene. A jestliže to bylo minule jen pár promille přes čáru, zítra už to může být pod ní.

Jestli má Kalousek nějaké jiné, sólové politické ambice nevím, ale pokud je má, TOP09 by ho táhla za nohu dolů, proto se jí pragmaticky zbavuje.

Ostatně další figurou, která ohlásila odchod je sám velkokníže Schwarzenberg, takže už není daleko doba, kdy paní Pekarová, Adamová a nevím ještě jaká, bude od kec pultu řečnit asi sama.

2 0
možnosti
Foto

Tak to je snad dobře, staré a okoukané politiky by měli nahradit mladí...

1 0
možnosti
Foto

A to ještě nevíte, že pan Kalousek ohlásil odchod jen proto, aby za nějaký čas ohlásil snahu o příchod na Hrad...

3 1
možnosti
ZZ

Přesně tak se to honí v jeho hlavě !!!

R^

0 0
možnosti
Foto

Já si stále kladu otázku, co je to za lidi, kteří horují pro Babiše. Už jenom fakt, že EU mu v roce 2018 zastavila dotace, ale náš stát mu je vyplácí stále i když na ně nemá nárok a do současné doby mu bylo vyplaceno na jeho podnikání přes jednu miliardu korun. Jim to nevadí, že okrádá nás všechny a ještě mu tleskají.

10 2
možnosti
Foto

Jsou to naši spoluobčané. Sice nedospělí, zívistiví a hloupí, ale mají volební právo. Na každý argument mají od babišovců protiargument. V tom je Prchalova genialita.

Nakonec na to doplatí budoucí generace, ale to jim nedochází nebo nevadí.

13 1
možnosti
JN

V článku mě docela pobavila věta: "Volební preference jsem použil z posledního průzkumu společnosti Kantar CZ, která nijak nevybočuje ani z ostatních výsledků dalších průzkumů a já ho mám za nejvíce spolehlivý."

Zdroj: https://zdenekbarta.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=754330

Ono je to nejspíš tak, že každý bere jako nejvíce spolehlivý ten průzkum, jehož výsledky se mu nejvíc líbí. ;-)

Nicméně když vezmu např. dosud poslední průzkum agentury STEM:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/volebni-pruzkum-ano-cssd-volby_2006101342_zit

nebo SANEP:

https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/tiskovezpravy/SANEP-Volebni-preference-do-Snemovny-PCR-cerven-2020-627740

tak podle obou mají např. Piráti necelých 13 % (oproti 18 % dle Kantaru docela rozdíl), ČSSD pak má 8,9 % dle STEM, 7,3 % dle SANEP, atd.

A ještě k tomu, že jste středopravý volič TOP 09 - STAN: nepsal jste pane Bárto ještě nedávno na diskusích, že jste volič Pirátů? ;-)

4 2
možnosti
Foto

Tak nemusím pokaždé volit stejně....má poznámka se týkala posledních voleb a extra pro Vás jsem to ještě napsal do závorky k lepšímu pochopení a ani to nastačilo....;-)

0 0
možnosti
MB

Z mého pohledu, se Hnutí ANO utápí samo. Neuvěřitelný konglomerát populistické účelovosti - Řešíme to a mluvíme ano ono - Co vypadá dobře. Výsledky jsou zřejmé - Nic ! To samopožírání koaličních partnerů je úsměvné - Přecházejí členové KSČm - ČSSD. Oligarcha je pojednou "Tátou pracujícího lidu" - Budoucností národa ! To je tak směšné a hlavně nic neřešící - Jako kdysi Národní fronta ! Jen tak dále. Digitalizaci nemáme, dálnice nemáme, rezervy nemáme, reformy nemáme. Pravda, máme EET a kopec dluhů ! ... :-)

7 1
možnosti
MB

Milý Zdeňku , Vaše negace zřejmého se mi libí ! ČR se nikam neposunuje, ANO ničí své koaliční partnery - Veš v kožichu Bureš žije z tuzemských dotací, protože Brusel mu řekl NE.To je prostý - NEIDEOLOGICKÝ FAKT. Co mínusujete netuším, asi je Vám pak fakt lépe !? ... :-)

6 0
možnosti
Foto

Ještě je příliš brzy dělat nějaké závěry, zda gesto Miroslava Kalouska doopravdy přispěje k integraci pravice. I Karel Schwarzenberg oznámil, že ve volbách do poslanecké sněmovny v příštím roce už kandidovat nebude. U něho je však asi hlavním důvodem stáří. Dva otcové zakladatelé TOP 09 tedy v příštích volbách už kandidovat nebudou. Uvidíme, jak to TOP 09 přestojí.

3 0
možnosti
ZZ

V mnoha věcech se autor opět mýlí - ale to je problém jeho vidění světa.

Moc bych za to nedal, že Kalousek si pouze připravuje půdu pro jeho další politickou kariéru a oznámí ve vhodnou dobu kandidaturu na prezidentský stolec.

Neúspěch v parlamentních volbách by byl pro něj velkým mínusem v prezidentských volbách - a jak známe české voliče - mají krátkou paměť a na Kalouskovy hříchy do té doby zapomenou. On se bude rok tvářit mile a všem bude tvrdit, jak je ochoten každému dobře poradit .....

;-D;-D;-D

2 11
možnosti
Foto

Na "Kalouskovy hříchy" mohou voliči zapomenout?

4 0
možnosti
Foto

Jestli to byl od Kalouska efektivní krok, to se teprve ukáže. Jet o jeden z mála našich politiků skutečně evropského formátu a byla by ho škoda ztratit.

Pořád tu hovoříme o tom, že porazit ANO může jenom spojená opozice. Problém je ale někde jinde: Proč jsou ostatní strany tak slabé, respektive proč je ANo tak silné? Je to dáno neustálenou a nevyzrálou českou společností. Stačí, aby někdo vykřikl "změna", nebo "všetci kradnú" a voliči už neuvažují dál a intuitivně změní své beztak plytké volební preference jen proto, aby se pomstili těm, "kteří už si nakradli dost" nebo aby viděli v televizi jiné tváře. To je dětinské, ale spojení opozice to nezmění. Změnit by se musel společenský duch, vztah k úřadům, vztah úředníků k lidem, k podnikatelům, k OSVČ, fungování obecní samosprávy atd. ... .....

9 0
možnosti
ZZ

Ona má opozice nějaký program ?

Kromě velkohubých prohlášení o ničem má pouze jediný hmatatelný program - Antibabiš. A to je setsakramentsky málo !!!!

:-P:-P:-P

1 8
možnosti
JP

To je omyl. M.Kalousek neodchází z politiky, pouze se nehodlá ucházet o mandát v PS v příštím volebním období. Je to škoda, protože jako jediný politik tradičních demokratických stran už před posledními volbami vyzýval k vytvoření bloku proti Babišovu Ano, vinou ješitnosti i zbabělosti jeho kolegů z ostatních demokratických opozičních stran k tomu nedošlo, a jak všichni víme, oslabilo to opozici natolik, že není schopna v PS téměř ničeho dosáhnout. Je to výsledek typický pro malého českého člověka, kterého nadprůměr dráždí, a vyhovuje mu slabý průměr. Jásat nad tím je skoro jako oslavovat vítězství Babišova marketingu.

7 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.