Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já z "promořování" odvázaná nejsem.

Viz https://krehotova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=749203 .

Nicméně bez ohledu na to, zda ho Prymula chce a vláda ne, jde o to - co ne že chce, ale dokáže koronavirus.

A obecně se mi zdá, že zdravotně to tady vláda zvládá. Beru-li v potaz opatření a čísla zdejší v porovnání se světem...

0 0
možnosti

Já bych termín promoření obhajovat neuměl. Je pravda, že věcně označení promořování nebo vakcína nic nezmění, nicméně jde také o psychiku lidí, zejména těch, kteří jsou nejvíce ohroženi. Některé to vystraší ještě více než dosud byli vinou nezřízené hysterie, kterou živí média. Dobrý lékař se nesoustředí pouze na fyziologickou stránku terapie, ale musí také počítat s psychikou těch, kteří jsou zranitelní. A podstatné je, že nejsou data, popř. je jich málo, podle nichž by bylo možné s větší jistotou zvolit optimální řešení. Takže se v médiích prohánějí dvě, tři koncepce, jak situaci zvládnout, což společnost nikterak neuklidní a mnozí se mohou cítit jako nedobrovolní pokusní králíci.

0 0
možnosti

J57a12n 38R47á32ž

8. 4. 2020 15:29

To zpomalení nárůstu nakažených razantním opatřením naší vlády je nejlepší rozhodnutí, které v této krizi mohla jakákoliv vláda udělat, neb je jasné, že zcela zastavit šíření viru nejde. Kdyby to naše vláda neudělala, a křivka nárůstu by byla stejně strmá, jako v jiných státech, tak by naše zdravotnictví zcela jistě zkolabovalo, jako zkolabovalo v Itálii nebo Španělsku a zcela jistě to nemine ani Británii nebo USA.

Osobně jsem za ta opatření rád, protože díky zpomalení šíření nemusíme čelit nedostatku krematorií a lednic pro nebožtíky, jako tomu dnes čelí např. New York nebo Madrid, či Londýn. Jsem fakt rád, že v Praze nebo Brně, či Plzni nemusí být, díky tolik kritizovanému vládnímu patření u nemocnic přistaveny pro mrtvé chladírenské kamiony, protože by jinak kapacity nemocničních márnic a lednic pohřebních ústavů nestačily, jako tomu bylo v Miláně, či Bergamu.

Mimochodem: 8,5 milionový New York má jen čtyři krematoria a ta dnes jedou nepřetržitě 24hodin denně. Vedení města muselo dokonce uvolnit regulaci emisí kvůli nočnímu provozu krematorií, aby stačili nebožtíky pálit a stejně nestíhají. Chladírenskými kamiony jsou tak mnozí zemřelí převážení na spálení do Filadelfie a to ještě epidemie v USA nekulminovala.

1 0
možnosti

Já bych s tím úmyslným promořováním ještě počkal, protože stále ještě není úplně jasné, zda pandemie neodezní sama přirozenou cestou s příchodem teplého počasí jako chřipka (i když moc nadějně to tedy nevypadá). Pokud takové tendence nenastanou, asi skutečně nezbude nic jiného, než uvolnit postupně restrikce a spustit tak (doufejme řízené) promořování společnosti. Také se ovšem může velice lehce stát, že se to pak vymkne z rukou a nastane třeba ještě horší scénář, než dnes v Itálii a cesta zpátky už nebude. A teď - babo raď! A abych byl upřímný - vzhledem k tomu, že patřím k více ohrožené skupině, perspektiva, že budu promořen a v tom horším případě skončím na JIP (nebo v márnici), mě žádným štěstím nenaplňuje, i když chápu, že ekonomiku nelze brzdit do nekonečna.:-)

0 0
možnosti
Foto

Jak ukazují zkušenosti se zemí s teplým podnebím, moc vliv to nemá. Máme k dispozici je samé špatné řešení a dost lidí to nechce vidět...uvidíme co přinese čas....

0 0
možnosti

Včera jsem četl zajimavý článek neurologa pana dr. Šerého. Je kategoricky proti promořování, jelikož i tzv. "vyléčení" pacienti jsou potencionálnimi adepty s možnými dalekosáhlými následky poškození vnitřních orgánů (mozku, srdce, plic, jater atd), a někteří dokonce na trvalou invaliditu.

Ono je zapotřebí přečíst si informace i z jiných stran než jen těch, která nám předkládají média.

2 0
možnosti
Foto

A pan Šeré má nějaký jiný plán...?Jaký?Čekat na účinný lék můžeme pěkně dlouho a i ten může mít vedlejší příznaky....

0 0
možnosti

Pane Bárto, není pravda, že jinak to nejde. Je to jednodušší a hlavně dobré alibi pro ty u kormidla, pokud o tom přesvědčí většinu lidí. Bohužel, pokud to vzdáme, nemůžeme vyhrát. Místo toho, aby se vláda snažila na maximum využít potenciál našich lidí a firem k výrobě kvalitních a dostupných ochranných prostředků a k co největšímu testování, odepíše cca 300.000 lidí (Prymulův odhad).

Právě zatím tak nízké nakaženosti může průmysl fungovat jen s nějakými opatřeními, doprava funguje...

1 0
možnosti

Dalším argumentem proti promoření jsou zdravotní následky u "zotavených" (možná proto používají slovo zotavených, a ne uzdravených). Případná imunita je téměř jistě na půl, max. dva roky a potom co? Všechno nanovo?

A další důležitá věc - až přijde další, a třeba mnohem horší, epidemie, budeme umět jen promořovat.

1 0
možnosti

Souhlas. V dnešním rozhovoru P. Hroboň uvedl:

"Nerad bych řízené promoření a marginalizaci viru, tedy chytrou karanténu, stavěl ostře proti sobě. Nejde o úplné protiklady."

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-pavel-hrobon-pandemie-promoreni-chytra-karantena.A200407_182851_domaci_vov

0 0
možnosti

Zastáncům tvrdých restrikcí a stylu "skováme sa před tým s rodinů, než to přejde, rači sa uskrovníme" doporučuji článek https://www.seznamzpravy.cz/clanek/smucler-resime-jak-lecit-za-mene-na-nektere-pacienty-mozna-brzy-nezbude-98773?seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

Přečtěte si ho pozorně bez osobních antipatií a komentářů typu "nojo zubař, temu de enom o prachy"

0 0
možnosti

Já si myslím, že v této diskuzi jde pouze o neporozumění. Nevšiml jsem si, že by autor zpochybňoval restrikce, zavedené vládou. Já s nimi také souhlasím. Také souhlasím, že zpomalení šíření na začátku epidemie bylo důležité. Také jsem si nevšiml, že by autor propaggoval úplné uvolnění restrikcí, a touží po tom, aby se naráz nakazilo co nejvíce lidí a důchodci umírali po tisících. Já ho pochopil tak, že varuje před hysterií kolem toho ošklivého slova "promoření", jenom souhlasí s návrhem na postupné uvolňování režimu, což je ale prakticky totéž. A já jsem téhož názoru

3 0
možnosti
Foto

Také mám pocit, že spousta lidí nechce slyšet, že po nezbytném uvolnění restrikcí se situace zhorší a místo slova promoření a nalití si čistého vína chtějí slyšet fráze o ničem....

0 0
možnosti
Foto

Tož to abyste si opatřil spoustu toaletního papíru....

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS