Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To jsou jen výjimky,podívejte se na statistiky ty miuvi jasně....

0 0
možnosti
Foto

Statistika (zaokrouhleno):

10-40 let: 1 mrtvý z 500 nakažených (ve všech 3 desetiletých skupinách)

40-50 let 1 mrtvý z 250

50-60 let 1 mrtvý z 80

60-70 let 1 mrtvý z 30

70-80 let 1 mrtvý z 12

nad 80 let 1 mrtvý z 5

Pokud vezmeme jako hrubý odhat 100 000 lidí v ročníku mladých obyvatel ČR, tak by při 50% promoření zemřelo (coby Vámi zmíněné "výjimky") přibližně 1000 lidí ve věku 10-20 let. Přeživší s trvalými následky (poškozené plíce) nepočítaje.

0 0
možnosti

Ale zabíjí i mladé, i novorozence, předškolní i školní děti, i zdravé v produktivním věku. Jen ne v takovém množství.

0 0
možnosti
Foto

:-/ ...Já snad raději nerozumím. Argumentaci "přírodou" jsem u Vás neznala...

0 0
možnosti

Promiňte, pane Bárto, že to tak musím říci, ale Váš blog je teatrálně hysterická snůška účelových nesmyslů.

Včetně toho milionkrát obehrávaného tvrzení, že SARS-Cov-2 je daleko dramatičtější zabiják než chřipka.

Nikdo, opakuji nikdo dosud spolehlivě neprokázal, kolik lidí skutečně zemře v přímém důsledku onemocnění chřipkou, natož Covid 19.

Data o počtech nemocných s chřipkou jsou sbírána od praktických lékařů, kteří chřipku diagnostikují nahlédnutím do krku a změřením teploty (v tom lepším případě). Podle zprávy Národní referenční laboratoře pro respirační choroby bylo k 28.2. 2020. (novější data minulý pátek nebyla k dispozici) bylo nemocných chřipkou cca 1363 lidí na 100 tisíc obyvatel. To je asi 140 tisíc obyvatel Česka. Z nich bylo laboratorně testováno 800 lidí, tedy necelá 2 promile diagnostikovaných. 250 nemocných bylo hospitalizováno, 50 jich zemřelo.

U Covid 19 jsou laboratorně testováni všichni diagnostikovaní. Diagnostikovaných nemocných jsou 3000, což je asi 45x méně, než nemocných s chřipkou. Kolik jich zemřelo v přímé souvislosti s Covid 19, není známo, ale podle dostupných informací pravděpodobně žádný. Všechny tzv. oběti SARS-Cov-2 v ČR pravděpodobně odešly dřív, než se u nich nemoc Covid 19 stačila rozvinout.

Každý opravdu středoškolsky vzdělaný člověk musí na první pohled vidět, že ta data vznikla úplně jinými postupy, že je prostě nelze porovnávat. Takové srovnání je účelové, jeho cílem je vyvolat strach a pomocí strachu lépe ovládat lidi. Nic jiného v tom není.

Bohužel tento iracionální strach už velkou část populace natolik ovládl, že není schopna racionálního úsudku. Podlehla iluzi, že virus lze vymýtit, že se ho zbavíme tím, že se zavřeme doma a venku budeme nosit roušky. Všichni, vždycky a všude.

Opevnila se hradbou roušky, protože v ní vidí jedinou naději, a až přestane být nošení roušek povinné, spousta lidí to psychicky nezvládne.

A proto budeme jako světoví unikáti nosit roušku dlouho. Nikdo nemá odvahu ji zrušit. Bojí se strachu.

6 0
možnosti

celý svět se plete, jen Vy to rozmáznete....ufff

3 1
možnosti

Choďte na sluníčko, lapejte vitamín D, který je potřebný pro boj se zánětlivými procesy v těle, nemlsejte cukr, který naopak zánětlivé procesy v těle vyvolává a podporuje. Možná, že brzy budeme všichni docela odolní, pokud si to vezmeme k srdci :-)

4 0
možnosti

"a nic už nebude takové jako dřív....." Tato velká slova mě vždy rozesmějí.:-) Jinak má Vaše teorie trhliny, protože třeba v období válek jsou na tom starší muži mnohem lépe než mladší. Nemusí totiž rukovat a umírat ve dvaceti na bojištích...

3 0
možnosti
Foto

My ovšem nejsme ve válce, ale v plně jiné situaci. Pokud si myslíte, že to co se děje společnost nezmění, tak já si myslím opak. Jsme na úplném začátku....

1 0
možnosti

Nepíšete pravdu. Ten vir nezabíjí jen seniory dejme tomu 70+, ale i mnohem mladší, podívejte se na celkovou statistiku obětí - myšleno samozřejmě celosvětově. Už zemřely děti, teenageři, spousta relativně mladších lidí, kteří měli přidružené choroby (DM, astma,...)....

5 0
možnosti
Foto

To jistě ano, ale jsou to výjimky, které potvrzují pravidlo.....

0 3
možnosti

Zmiňujete tady neochotu pomoci pár desítkám dětí. Zmiňujete to ve zjevné narážce na údajné syrské sirotky.

Těmito pseudointelektuálními frázemi už na svou stranu moc osob nezískáte.

Většina z lidí už dávno pochopila, že tudy cesta nevede.

Já osobně ze svých daní mnohem raději přispěji na léčení osmdesátiletého českého důchodce než na to, abychom sem přijali ty údajné syrské sirotky.

10 0
možnosti
Foto

Život dítěte má mnohem větší cenu než život osmdesátiletého seniora, to jednoduché přírodní pravidlo nutné k přežití společnosti. Bez ohledu na národnost, na tohle příroda nehraje.Já také na svou stranu nikoho získat nechci, píši jen svůj názor s tím, že s ním každý nebude souhlasit...

0 7
možnosti

Je to důvod k oslavě?...Neznám nikoho kdo by se Vaší otázkou teď zabýval...Rv proč byla vůbec vyslovena.

2 0
možnosti
Foto

Já jsem rád, že neumírají mladí a děti...tedy důvod k oslavě života to jistě je.

0 3
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS