Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

SARS na začátku tisíciletí Čína zvládla, do Evropy se nerozšířil. Mohla se tedy zpočátku oprávněně domnívat, že SARS 2 (ano, Covid 19 je také SARS, ovšem ne tak smrtící), zvládne taky

2 5
možnosti

Jak je vidět, nezvládla...

4 0
možnosti

Čína lhala a lže vesele dál , např. mrtvých ve Wu-chanu uvádí "oficiálně" 3186, místní obyvatelé ten počet odhadují až na 50 000.....

5 0
možnosti

Vy si ale umíte sáhnout pro informace. Nejzaručenější jsou přímo od pramene, že? Od "místních" ..nejlépe z fronty na urny, ne?

Copak vám nedochází, že lidé umírají i z jiných důvodů, nežli na koronavirus?8-o

1 3
možnosti
Foto

R^R^R^ Karma.

Jasně, že Čína. Ač Salviniho nijak zvlášť nemusím, tentokrát má pravdu. Navíc jsou k tomu ještě závažné indicie, že šéf světové zdravotnické organizace, člověk jaksi "Číně zavázaný" zpočátku na naléhání čínských představitelů tajil před světovou veřejností skutečnou nebezpečnost této epidemie. Čímž se podílel na čínském tutlání. Dalším smutným příběhem je v Číně špiclování a okamžitá tvrdá perzekuce lidí, kteří na sociálních sítích zveřejňují informace a své zkušenosti s nákazou a s tutláním, jehož se dopouštěly úřady.

6 0
možnosti

Jak je vidět, bolševická část našeho národa má nový impuls k aktivitě. Zuby nehty se vrhla do obhajování neobhajitelného, totiž obhajování jednoznačného viníka celosvětových problémů dneška, rudé Číny....Můžeme se dohadovat, co kdo v Evropě nebo ve světě udělal špatně nebo dobře, ale nikdy nesmíme zapomenout, kde a jak tohle všechno vzniklo. Že Čína dlouhé týdny místo boje proti nákaze umlčovala lékaře i civilisty , kteří na nebezpečí nákazy upozorňovali. Kdyby byli před světem transparentní, mohlo se to všechno zastavit přímo ve Wu-chanu s minimálními problémy a škodami.

13 2
možnosti

Pravda, nikdy by mě ani ve snu nenapadlo, že naši rudí spoluobčané začnou zpochybňovat i něco takhle jasného

12 1
možnosti

Salviny je politik.

Další třaskavé svědectví? Ředitel italského Institutu pro farmakologický výzkum šokovanému moderátorovi televize řekl, že italští lékaři zaznamenali případy Coronaviru již na počátku října minulého roku, skoro čtvrt roku před vypuknutím nákazy v čínském Wuhanu!

https://vimeo.com/401303145

5 5
možnosti

Naprostá hovadina, vymlouvat se na Čínu. Je až s podivem, že Číňani dokázali odlišit něco, co se mohlo zdát jako pouhá těžší chřipka a podchytit to dříve nežli se jim to rozlezlo po celé zemi. Reagovali rychle a informovali o tom.

Zatímco ostatní svět se zájmem a možná i značnou škodolibostí sledoval, jaká opatření tam zavádějí ..jako by se ho to netýkalo. Na rozdíl od Číny ostatní svět měl informace o tom viru s předstihem.. i informace o tom, jaká opatření se v souvislosti s tím přijímají a jaké prostředky to vyžaduje.

Ano, po bitvě je každý generálem, ale zpětně je s podivem, jak se na to hledělo jako na "čínský problém" ..a nic se nedělalo. Přitom Itálie je turistickou zemí, navíc plnou připlouvajících migrantů. Jak je možné, že takto trestuhodně zaspala? Je to italskou laxností nebo je to takovéto celoevropské spoléhání na názory a pokyny z Bruselu?

Celá Evropa reaguje pomaleji nežli Čína, ačkoli měla (na rozdíl od Číny) dostatečně popsaný problém s více než měsíčním předstihem.

A teď bude zloděj volat "chyťte zloděje!"?

9 6
možnosti

Naprostá hovadina obhajovat pachatele...RvRvReagovali rychle a informovali o tom.???8-oNěkolik týdnů vše zatajovali aby nepoškodili prestiž rudé Číny a podle všejho jako každý bolševik lžou do dnes a zatajují jak počet nakažených tak hlavně počet mrtvých....

11 2
možnosti
Foto

Včera sem napsal pan Matějka optimisticko-idealistický blog, kterým mne docela překvapil a potěšil. Zmínil jsem u něj své obavy, že to dlouho nevydrží, ale netušil jsem, že už druhý den se mi tu bude dělat zle z některých pročínských agitátorů.

Jdete přinejmenším do háje. A nepřeji vám, opravdu nepřeji, aby se vaše rétorika obrátila díky tomu, že tím čínským virem se nakazí nevratně někdo z vašeho blízkého okolí.

Krásné a zdravé dny přeji všem.

7 0
možnosti

Prohlášení pana Salviniho je docela neodpovědné a dětinské. Myslím toho typu co nám děti občas řeknou - " to je kvůli tobě". Vezměme si třeba nemoc AIDS. První historicky zdokumentovaný případ je z Belgického Konga z roku 1959. Nikdo, ale Afriku neobviˇnuje z šíření AIDS, ale naopak Itálie přijímá tisíce ekonomických migrantů z Afriky. Více se o AIDS začalo hovořit v souvislosti s rozšířením této nemoci v USA v komunitě gayů.Nikdo, ale neobviňuje ani USA ani gaye z rozšíření této choroby. Právě naopak Praha pořádá kždoročně Prague pride.

Nyní pan Salvini obviňuje Čínu ze zatajování informací a trochu zapomíná na zcela normální snahu každého státu ze šíření poplašných zpráv. Připomeňme si nedávný případ u nás kdy oné šiřitelce zprávy o možném zákazu vycházení hrozí 8 let.

Dne 31. 12. 2019 byla kancelář WHO pro Čínu informována o výskytu případů onemocnění pneumonií neznámého původu ve městě Wu-chan v provincii Chu-pej.

Nabízí se otázka proč hned 1,1,2020 nebyla vyhlášena celosvětová pandemie, nebyly uzavřeny hranice atp. Ještě v březnu se jezdilo do Itálie lyžovat.

Po bitvě bývá každý voják generálem.

7 6
možnosti
Foto

To už je dost zoufalá obhajoba čínských komunistů, Vy jste přesně ten typ o kterém píši úplně na konci....

9 3
možnosti

R^ Mám stejný názor. Ať to vezmeme z jakéhokoliv konce, pravda je taková, že prapůvod epidemií SARS a Covid-19 je v nehygienických podmínkách na čínských tržnicích a nekulturním zpracování masa. Je evidentní, že od epidemie SARS Čína v nápravě nijak nepokročila. Jestli ji svět nebude hnát k zodpovědnosti, může tu být za pár let virus Covid-2x.

6 0
možnosti
Foto

Přesně tak, po předchozích problémech žádná změna, která by problém odstranila a vše jede pořád dál....

4 0
možnosti

Už v roce 2008 Čínská vláda v reakci na ptačí chřipku navrhla zákaz porážení drůbeže v mokrých trzích, a chtěla ho přesunout do centrálních jatek, ale čínská veřejnost se proti rozhodnutí vlády postavila.

https://cs.qwe.wiki/wiki/Wet_market

Tady je krásně vidět důkaz pane Wolozczuku a další, kteří zpochybňujete evidentní vinu Číny. Čínská vláda už v roce 2008 chtěla zavést preventivní hygienické opatření, veřejnost se proti opatření postavila na odpor, vláda nechtěla ztratit politické body, tak se žádné hygienické opatření nekonalo. Jaký další důkaz chcete?

5 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS