Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pán Bárta tady použil prostoduchý způsob manipulace. Jak z učebnice manipulativních technik.

Položil mnoho jednostranně navádějících otázek, na některé se sice snažil odpovědět, ale nikoli poctivým způsobem, kterým by problematiku osvětlil, ale naopak, kterým svého ideologického nepřítele ještě více poškodil.

K největším faulům spojených s touto prostoduchou manipulací spočívá v tom, že p. Bárta záměrně zamlčel některé podstatné skutečnosti. Jako třeba to, že ze strany p. Davida na jeho otázky už dávno existují odpovědi, a pokud si je přečtete, tak dávají smysl. V této souvislosti je třeba poděkovat p. Šťastnému, který o pár vláken níže tuto nepravost p. Bárty napravil.

A p. Bártovi patří naopak velké mínus za jeho průhledné manipulace a snahu cenzurovat podstatné skutečnosti Rv

0 0
možnosti

Nehlasoval proti pomoci jako takové, ale konkrétně o té konkrétní formě pomoci, o které se hlasovalo a udělal dobře. Bohužel jako jediný.

0 0
možnosti

Mimochodem, po přečtení toho, co tu vytapetoval pan Šťastný (díky za toR^), mám pocit, že 704:1 je skóre "standardně" pracujících vs. poctivě a kvalitně pracujících europoslanců;-)

2 0
možnosti

Podle mě, když někdo razí jako politický názor odpor proti přerozdělování peněz skrze EU, tak dává smysl hlasovat proti jakémukoliv takovému přerozdělování. A ne, že navzdory tomu oportunisticky odsouhlasím cokoliv, z čeho přitečou nějaké peníze, abych předešel tomu, že si na mě smlsnou domácí populisté. Tomu se říká princip, víte? Já vím, z dnešního světa už to skoro vymizelo.

3 0
možnosti

Předpokládám tedy, že pan David stejně hrdě odmítá i svůj poslanecký europlat a euronáhrady. Ty přeci taky vznikají jen a jen přerozdělováním.

0 0
možnosti

I66v17o 23L10y70č31k84a

29. 3. 2020 15:06

Nejjednodušší by bylo neodvést ty peníze do EU a použít je napřímo. Bylo by to bez kurately EU a rychlé.

2 0
možnosti

K45a72r18e80l 14H60o57r84á77k

29. 3. 2020 12:32

Já s ním souhlasím. Jen škoda, že takovýchto štvavých a populistických článků tu není víc, těch kontroverzních hlasování v EP je víc než dost. Asi Vás víc zaujalo to 704:1 a ne podstata věci.

3 0
možnosti
Foto

Dnes Mudr. David obšírněji rozepsal důvody, proč jako jediný hlasoval proti tak bohulibému záměru EU. Jak se však ukazuje, byl možná jediným europoslancem, který si dal tu práci a nad návrhem se zamyslel...

Kdo rychle pomáhá dvakrát pomáhá – to ale Brusel neumí

Jak velká, a jak rychlá je pomoc z Evropské komise si řekneme za pár měsíců. Byl jsem si jist, že návrh projde. Chci ale ukázat, jaká je jeho podstata. To, co jim jednoduše musíme zaplatit, nám po kouskách složitě vracejí. Určitě je to lepší, než kdyby nevrátili nic. Stejně ale budou trvat na obrovských nákladech na "zelený úděl", takže přijdeme o další peníze, které nám zase z části budou laskavě kompenzovat... Jinak to Evropská komise neumí. Pokud si někdo myslí, že je to tak správně a máme za to být nekonečně vděčni, nemíním to komentovat.

12 2
možnosti
Foto

Média hlavního proudu jásají, že EU pomůže členským státům v boji s koronavirem. V článcích lze nají různé údaje o tom, kolik ČR údajně dostane z EU – od 25 do 50 miliard Kč. Prý jsme to včera odhlasovali v Evropském parlamentu (EP). Nic takového však není pravda. V tuto chvíli vůbec není jasné jestli něco dostaneme, ani kolik by to eventuálně mohlo být. Ještě totiž musí být Evropskou komisí schváleno mnoho prováděcích předpisů. Teprve podle jejich obsahu bude možné aspoň předpovídat nějaké částky. To co tvrdí média jsou jen „hausnumera“.

Musím zde uvést na pravou míru, co vlastně EP odhlasoval. Podle zápisu z jednání jsem byl jediným europoslancem, který hlasoval proti. Ostatní včera odhlasovali, že Evropská komise může provést rozpočtové změny v objemu 37,8 miliardy eur. Nejsou to žádné peníze navíc, ale pouhé administrativní přesuny mezi rozpočtovými kapitolami a změny zmocnění k jejich použití. A jejich cesta k příjemcům bude zatraceně dlouhá.

8 1
možnosti

Peníze z EU, které jsme tam předtím poslali, nám pak EU milostivě na vybrané projekty "rozdává". Těmito penězi nás zotročuje a zavazuje. A ano, dosud formálně víc dostáváme, než platíme. To je právě to, čím si nás zavazuje (ale neprodělává, ve skutečnosti jsou ty peníze odsud vyváděny jako zisky dceřinných poboček velkých, především německých společností). Celé toto finanční kolečko jí zajišťuje podporu zdejších eurohujerů, kteří zdánlivý přísun peněz z EU využívají jako přízemní argument pro nutnost setrvání v EU, jako údajnou ekonomickou nutnost.

Jsme tak tak trochu jako lehká holka, která nemůže opustit pasáka, protože on jí přece "dává" peníze. :-P

9 5
možnosti

A těmi eurohujery myslím absolutní většinu politiků, včetně Babiše, ať už předstírají k EU horký, nebo vlažný vztah, stejně počítají s penězi, které z EU přijdou a "poslouchají".

2 0
možnosti
Foto

Ivan David jako jediny nechtěl hlasovat o nesmyslu a propagandistickém podvodu. Nejedná se o žádné nové peníze, naopak. Už dávno jsou u nás. Stačí si přečíst zprávu Ministerstva Financí: https://www.mfcr.cz/cs/aktualne/v-mediich/2020/cr-neziska-dodatecnou-miliardu-eur-z-roz-37952?fbclid=IwAR0opakghRAZCA-SUbBCilz3J9OxXPnR4RQQEuU1mWpOokl7vqoJnilpzy0

10 2
možnosti

a proc jste si to neprecetl? Jasne se tam pise, ze ty penize bychom museli VRACET. A ted nemusime. Kdyz mate nejake penize vracet a pak nemusite, nemate penize NAVIC?

3 1
možnosti

David byl suverénně nejhorším ministrem zdravotnictví po roce 1989 a to o něm hodně vypovídá.

5 5
možnosti
Foto

Jak se to měří? KAŽDÝ ministr zdravotnictví v polistopadové době byl NEÚSPĚŠNÝ. V čem byl David nejhorší?

8 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS