Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Ach jo... První dvě třetiny textu velmi hezké a kdyby jste si odpustil tu politickou agitku v závěrečně části, dal bych Vám dnes i karmu.

Když už jste opět neodolal a toho Zemana tam zamotal: jak jsem psal již ve svém včerejším blogu, Zeman zaslouží oprávněnou kritiku hlavně za výpady vůči novinářům a hercům. Ohledně toho, komu všemu měl poděkovat: lidem, pracujícím ve zdravotnictví, jistě ano. Ale nezaslouží si poděkování zrovna tak v těchto dnech i prodavačky v obchodech, řidiči, rozvážející zboží, lékárníci, atd. A co třeba energetici? Když by nešel proud, tak by toho moc nezmohli ani ti zdravotníci... Zkrátka i kdyby děkování věnoval třeba pět minut projevu, určitě by na některé, kteří si to zaslouží rovněž, zapomněl...

K tomu ohřívání čínské polívčičky: víte pane Bárto, realita je dnes taková, že nikde jinde než v Číně v současné době ochranné prostředky v potřebném množství k dostání nejsou. Že slovenská prezidentka Čaputová přednesla podstatně lepší projev než Zeman, je fakt. Ovšem faktem je i to, že například odcházející slovenská ministryně Saková poděkovala na tiskovce celé české vládě za kontakty a doporučení, díky kterým se Slováci dostali k rouškám z Číny.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rousky-respiratory-zahranici-vlady-nakupy-cina-koronavirus.A200319_104050_zahranicni_kha

P. S. Ještě k tomu prezidentskému projevu: nepíše se "z patra", ale spatra.

3 1
možnosti
Foto

Tak pokud si Zeman kritiku zaslouží, tak právě to dělám. Vy jste projev slovenské prezidentky asi pořád nečetl, ta poděkovala i prodavačkám a nejen jim.Poslechněte si ho.Proto to srovnání. Za upozornění na chybu děkuji a hned opravím.

1 2
možnosti
JK

J38i78r41k89a 51K29o33r12n

22. 3. 2020 13:39

Já bych nebyl na Bumbála tak přísný, zadání které měl splnil beze zbytku. V první řadě poděkoval řídícímu orgánu v Číně a vypořádal se se všemi "nepřáteli státu", a jistě si tak vyloužil veliké podrbání za ouškem od Ovčáčka...

4 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Moc pěkně napsané. U nás taky nekecáme a makáme, protože to tak prostě je, na rozdíl od toho, který 20 hodin denně kecal na televizních kanálech namísto toho, aby makal. Musíme se obejít bez bezvládné vlády, ale i to je normální.

A taky v tom závěru máte pravdu. Osobně si myslím, že "někteří" (nejmenovaní) se v krizi jenom projevili, kým doopravdy jsou: Chovají se jako komunističtí papaláši, jimž ve skutečnosti na lidech nezáleželo a měli je jen jako určitou záminku svého vládnutí. KSČ a zejména její věrchuška se příznačně furt oháněla "pracujícím lidem", ale ve skutečnosti myslela na sebe a na svoji moc. Současní "komunističtí papaláši" (což je terminus technicus), znovu tíhnou, jak byli vždycky zvyklí, k poklonkování komunistickým despociím z Východu. To je děs.

2 1
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.