Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J75a24n 41R74á77ž

9. 1. 2020 19:26

Při meditování, zda je Irán hlavním šiřitelem terorizmu se nějak zapomíná, že naprostou většinu teroristických akcí v Evropě, ne-li všechny, mají vyznavači fundamentalistické sunnitské formy Islámu Wahhábismu, který je státním náboženstvím v Saudské Arábii, nikoliv šiíté, jakož i na to že atentátníci, kteří v letadlech zaútočili na USA, se rekrutovali z této země a občanem SA byl i proklínaný Usáma neb Ládin.

Jsem sympatizantem Izraele a tak je mi jasné, že hlavním jeho nepřítelem je Irán, ale jsem také Evropan a nezapomínám, že pro Evropany je hlavním nepřítelem arabský sunnita, nikoliv perský šiíta.

3 0
možnosti
JR

J51a32n 55R81á20ž

9. 1. 2020 19:35

V souvislosti s tím, co jsem napsal musím dodat, že jsem nositelem názoru, že Islám do Evropy neopatří a to v jakékoliv formě! A také jsem toho názoru, že Peršané se s Araby mydlili odjakživa a není úlohou Evropanů, aby jim v tom vzájemném "hašteření" dělali arbitra. Takže bych byl rád, kdybychom se jim do toho nepletli.

2 0
možnosti
SB

Víte, pane autore, já často píši, že vládnoucí garnitury jsou v podstatě stejné a že tzv. demokratická opozice je stejně špinavá jako lidé kolem Babiše nebo Zemana. Vy patříte naopak k těm, kdo s tímto mým názorem ostře nesouhlasí.

Tak vám připomenu, že pan Schwarzenberg, který je jedním z těch, o nichž si děláte iluze, byl během období ve funkci ministra zahraničí jedna ruka právě se saúdskoarabským režimem.

A právě to je jedním z mnoha důvodů, proč já mám právě ty názory, že lidé z té prohavlovské části politického spektra sice o morálce hovoří, ale to je asi tak vše, co mají s morálkou společného. Neříkám, že jsou horší než ti ze spektra kolem Babiše a Zemana. Lepší však rozhodně nejsou.

Jedni za osmnáct, druzí za dvacet bez dvou. Ale ti kolem Schwarzenebrga a podobných politiků jsou navíc ještě pokrytečtí, protože to přehánějí s krasořečněním o té již zmíněné morálce.

Nechápu, jak se může tento váš článek slučovat s vašimi iluzemi o zmíněné skupině politiků.

2 0
možnosti
PJ

Nikdy. Protože SA nedestabilizuje SV a BV což Írán dělá, existuje něco jako geopolitika a ani Saúdové ani Trump nemůžou za to, že evropští politici jsou banda trotlů s vymytými mozky. Což před Trumpem byl normální jev i ve WH! Saúdové šíří islám protože chtějí mít od těch ímánů doma klid. Oni se jich totiž bojí. Navíc sunnité chtějí aby islám ovládl svět, čemuž se dá bránit, kdežto šíííté chtějí připravit svět na příchod toho jejich 12. ímána. Jak si tu přípravu představují předvádějí v Jemenu a u Plastelínců. Proto taky bojovali proti IS, protože ten byl sunitský ne proto, že řezali někomu hlavy a bourali kostely.

Jinak Vás rád upozorním na to, že US opravdu, ale opravdu ropu z této oblasti nepotřebují. Vždycky ji potřebovaly méně než Evropa, asi 20%, a nyní ji nepotřebují vůbec. ;-)

1 3
možnosti
Foto

Já o ropě přece nic nepíši,jen v souvislosti s tím,že Saudové jsou bohatí.Tak Saudové,chtějí mít klid a proto vyváží své radikální imány do Evropy,aby zde fanatizovali místní muslimy k zabíjení Evropanů,tomu mám jako tleskat....?

2 1
možnosti
Foto

Saúdská Arábie silným spojencem Západu v boji proti terorismu. Uznala právo Izraele na vlastní stát a navázala se státem Izrael letecké spojení.

1 1
možnosti
Foto

A příčina toho terorismu?Šíření radikálního islámu,který je státní ideologií Saudů.To je jako kdyby pyroman hasil požár,který sám způsobil a ohen není schopný dostat pod kontrolu.Já se spíš zajímám o to,jaký vliv má chování Saudů u nás doma,tedy v Evropě,,,,

1 2
možnosti
Foto

RvRvRvKásim Sulejmání, byl velitelem speciálních jednotek Kuds, íránských revolučních gard, což není pravá íránská armáda, ale fakticky stranická milice, která slouží pouze nejvyššímu islamistickému vedení Íránu. Tyto jednotky exportují terorismus mimo íránské území do blízkovýchodního regionu a slouží jako ozbrojená pěst teheránského režimu. Za poslední roky mají na svědomí tisíce mrtvých.Byl mnohem víc než jen velitelem jednotek Kuds Íránských revolučních gard, v samotném Íránu měl na rukou krev desetitisíců lidí. Právě on dal rozkaz k nemilosrdnému potlačení nedávných protestů proti zvýšení cen pohonných hmot a pak i proti samotnému režimu, které si vyžádalo až 1500 životů. Patřil také k velitelům zásahů proti Íráncům, kteří v roce 2009 protestovali proti zfalšovaným prezidentským volbám. Mrtvých bylo sice méně než vloni, ale na 4000 lidí bylo uvězněno – a mnozí z nich ve věznicích zemřeli na přímý rozkaz Sulejmáního, nebo dokonce s jeho aktivním přispěním.

5 1
možnosti
PJ

R^ Přeložím do "evropštiny", SS a Himmler.

1 0
možnosti
JF

Nevěřil bych, že budu s autorem článku někdy zcela souhlasit, ale stalo se.

5 0
možnosti
JR

J48a37n 70R84á18ž

9. 1. 2020 19:28

S trochou rozpaků se přidávám!

1 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.