Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

"První informace po včerejším útoku na synagogu ve východním Německu opět v českých diskuzích daly šanci místním vlastencům, kteří se ani trochu nepovažují za nacionalisty či xenofoby.Mají hned jasno.Určitě to musel být muslim...."

Možná se inspirovali západními politiky a těmi jejich slavnými "jasnými důkazy", kterými vždy obšťastňovali média pomalu ještě předtím než se vůbec něco stalo.

1 0
možnosti
PB

P66e39t27r 82B54u51r12i41a57n

10. 10. 2019 12:09

Z vašeho blogu je víc než patrné, jak velký zmatek z celého tématu migrace v hlavě máte. Na jednu hromadu spolu s německým nacistou naházíte i nacionalisty, vlastence a xenofobii, což je mimochodem psychický blok a ne ideový postoj.

Útok, jehož viníkem se nakonec ukáže být německý neonacista, předkládáte s dětinskou radostí jako nezvratný důkaz toho, že v Německu je ze strany migrantů a médií všechno v pořádku. Právě že není a onu "hysterii", jak jste vtipně označil podezřívavost společnosti vůči médiím, rozpoutala sama německá média permanentním zamlčováním skutečností, za což se už v minulosti i několikrát omluvila. Směšovat potom české názorové vlastenectví s tragédii v Německu je už jen třešničkou na dortu vaší demagogie. Víte o tom, že české vlastenectví se týká událostí spojených s českou zemí a ne Německem, že ano?

Váš košík nenávisti v přímém přenosu jste potom nerasisticky završil zdůrazněním, že útočník byl bílé barvy kůže, což by vás u jiného diskutéra a nebílého útočníka zřejmě vyprovokovalo ke ztrhání tlačítka "nahlásit vadný příspěvek".

13 0
možnosti
LB

Vzhledem k počtu útoků radikálních islamistů je autorem spekulativně uvedený pojem "protimuslimská hysterie" spíše mylným názvem pro obecnou ostražitost společnosti před takovou skupinou lidí, ze které se v důsledku migrační krize v Evropě rekrutuje až příliš mnoho násilných útočníků.

Úsměšky pana autora nad "vlastenci", kterým nevyšel jejich předpoklad o útočícím muslimovi jsou hloupé a při vědomí toho, že obětem a mrtvým je jedno, kdo útočil, značně nechutné.

Neschopnost rozlišovat mezi nacionalistou a vlastencem, kterou demonstruje autor blogu, může být stejně nebezpečná jako okamžité svalování každého takového útoku automaticky na muslimy.

Na závěr bych vypíchnul z textu pana Bárty pozoruhodnou zmínku o neschopných a frustrovaných východních Němcích, kteří proto volí Alternativu pro Německo. Z takových úvah o druhých je logickým dalším krokem uvažování o něčí méněcennosti, protože vyznává ten či onen politický názor, víru, je té či oné barvy kůže. Končí to vždy stejně: Rasismem. Pan Bárta by si tudíž měl udělat pořádek v tom, jaké názory hlásá a jaké skutečně zastává.

15 0
možnosti
JS

Ten incident v Sasku jen ukazuje na rostoucí problém, jehož společným jmenovatelem je islám. Letos německé bezpečnostní složky oficiálně zmařily desítky útoků, které byly motivovány islámem. Ty Vás ale patrně nevzrušují. Celé městské čtvrti velkých měst byly paralyzovány, aby policisté mohli konat svoji práci. Nespočet podobných (a bohužel realizovaných) útoků byl označen za "obyčejné" kriminální činy, ačkoli je veřejným tajemstvím, že jejich pachatelé jsou "jižního vzhledu", což je zástupný termín pro islámské imigranty. To, že se objeví násilníci také z "opačného břehu", je jen logickým důsledkem tohoto vývoje.

Prakticky všechny židovské objekty v Německu jsou už několik let považovány za rizikový prostor, nesmí se před nimi parkovat a jsou střeženy buď policií nebo bezpečnostními službami. A není to kvůli pravicovým extremistům. Pravdu mají ti, co říkají, že Němci si vyvraždili všechny svoje Židy, aby je nahradili jejich úhlavními nepřáteli. Také není moc velký rozdíl mezi těmi, kdo chtějí zabíjet Židy ve jménu Allaha a mezi těmi, kdo chtějí zabíjet Židy ve jménu árijské filozofie. Za druhé světové války se islám naprosto jednoznačně s nacismem kompromitoval.

Jestliže už i německá veřejnoprávní televize ZDF natáčí dokumenty o tom, že islámští imigranti si vytvářejí vlastní komunity, které nechtějí mít s právním pořádkem evropských zemí nic společného, protože tento právní pořádek považují za závadný, za chybný, za neslučitelný s islámem, tak bychom se nad tím měli zamyslet. Upozorňuji, že ZDF není žádný bulvár. Ten dokument má výmluvný název "Jeden stát – dva světy".

Zde je odkaz na zmíněný dokument ZDF (české titulky se dají zapnout v ovládacím řádku):

https://www.youtube.com/watch?t=83&v=CuZDFYoKoVM

13 0
možnosti
MV

vcera jsem popsal pocity z jineho nacionalistickeho radeni, blog jsem umistil rano. a vecer jsem si na siti precetl zpravu, o ktere pisete... je to spatny!

2 0
možnosti
VM

Jednoduše, stručně a výstižně napsáno, R^ A teď už jen můžeme čekat na příspěvky v tom duchu, že za útok nácka na židy jednoznačně můžou uprchlíci.

5 2
možnosti
PJ

Víte kolik je na netu cvoků co tvrdí, že uprchlíky sem vozí Židé?

5 0
možnosti
Foto

R^R^R^

Především je mi hluboce líto obětí. Ze zatím dostupných údajů se zdá, že šlo skutečně o nácka.

2 0
možnosti
PJ

Tak to nebyl muslim ale národní socialista. Ti se od dob parteigenosse Schickelgrubera v názoru na Židy přece shodují.

5 0
možnosti
Foto

Je mi líto obětí nejspíše zcela náhodných a současně jsem rád, že se ten magor nedostal dovnitř synagogy, kde by - jak správně píšete - se nejspíše správně vlastenecky realizoval.

Na druhé straně - jsme ještě více méně na začátku 21. století a ti, co vyznávají B-ha, se musí zamykat a chránit. Kam to spějeme?

Karma. R^

6 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.