Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LW
PK

"Problematická" je asi i velká skupina, která sice nesnáší "Zemanismus" ale volá po opuštění západních struktur, volá po jakési samostatnosti a Švýcarsku střední Evropy. A jestli sem přichází statisíce lidí především z Východu (Ukrajina) - dnes v Pražském deníku - každý šestý občan v Praze, tak se drolení prozápadní orientace nemůžete moc divit.

0 0
možnosti
Foto

Karma!

Jen bych byl spíš pro titulek Zpátky do Evropy.

Nejlepší rozdíl mezi Východem a Západem byl vidět na rozděleném Německu.

Zatímco to Západní úpělo pod botou amerického žoldáka, to Východní vzkvétalo při radostném budování socialismu při nezištné pomoci sovětských poradců. ;-D

4 0
možnosti
DM

Pane Dvořáku, karma i pro Vás. Doporučuji film Jeden,dva tři - one,two, three.

1 0
možnosti
Foto

Nekritické přijímání cizích vlivů se nemusí vyplatit. To se týká obou stran. Vy jste však jen na jedné straně.

1 1
možnosti
HH

1989 nebyl tím, že chceme na váš"Západ". Lidé chtěli žít tak, jak jim "Západ" vykresloval, že se budou mít. Vysoké platy, přehršl zboží v obchodech a každý možnost, že ani nebude muset pracovat. Po 25ti letech je realita jiná. Vystřízlivění a poznání, že to, co se o západu za minulého režimu říkalo, je vesměs pravda.

Jistě, mám svobodu vycestovat,mám svobodu názoru i když toto je dost zavádějící.Na druhou stranu jsem se ale stal "otrokem" peněz. Bez nich nic ve společnosti neznamenám. Mé znalosti, dovednosti jsou mi k ničemu, jen výše konta, ta je určující.Jsme přeci na trhu a stojíme jeden proti druhému, jsme soupeři o práci a dokonce snad i o život.

A lidství,sounáležitost s ostatními, to se nám nějak vytratilo. Hlavně ale že jsme "Západ".

0 0
možnosti
Foto

To, že jste otrokem peněz, je Váš problém. Asi jste vnitřně nesvobodný, a pak Vám vnější svoboda ke štěstí nepomůže. Choďte mezi lidi, kteří mají své dovednosti a znalosti a nebudete mít pocit, že jste méněcenný. Když si ale myslíte, že společnost mafiánských zbohatlíků je to pravé, tak s tím nic nejde udělat.

Všichni mí známí, kteří emigrovali na Západ, se velmi dobře uchytili a prosperovali. Jenže opravdu znali a uměli.

3 1
možnosti
Foto

Nemáte pravdu. Měli bychom se otáčet na všechny světové strany. Všude je něco, čím se můžeme inspirovat. Vypadá to, že Zeman se nevyhýbá spolupráci s nikým, což je správné. Naopak nebyla správná švarcenbergovská zahraniční protiruská politika. Kvůli ní také skončil nejeden podnik a lidé přišli o práci.

0 2
možnosti
Foto

Tak tak, korouhvička je optimální. Jinak inspirace z Východu, ta je, např. Solženicyn, Vysockij, Pasternak .... a samozřejmě klasici.

1 1
možnosti
AS

A48d12a45m 42S67t85a92v14a

20. 11. 2014 9:03

"Bojovníci  proti  Západu  a  příznivci  českého  prezidenta  jsou  stejní  lidé. ...": Autore, vyznáváte se z vaší touhy přináležet k Západu. Nic proti tomu. Naopak! Ale vůbec si neuvědomujete, jak tou slučovací demagogií píšete v duchu  těch nejzavilejších stoupenců toho vašeho -východu: primitivních barbarů minulosti. Vůbec nepřemýšlíte a nevidíte obrovský posun v duchovním a  politickém utváření světa. Však právě ten náš Západ pro to vytvořil ty nejlepší podmínky, a nyní to nechce pochopit?

1 0
možnosti

Teda, to je úžasná ideologická agitka. ;-D

Hlavně ten závěr, že Bárta nechce na východ do klece. Nebo to, že M.Zeman je sám součást ruské propagandy. Nebo, že bojovníci proti Západu a příznivci českého prezidenta jsou stejní lidé.

;-D

1 0
možnosti
SB

Velice se obávám, že není daleko den, kdy ten Západ se v reálu bude rovnat severní Africe. A to by bylo horsí než ten Východ.

2 0
možnosti
ZB

To je pouhá Vaše fikce a obavy, které šíříte nejsou moc reálné.Muslimů je více v Ruské federaci a jeden ze států "nové ruské EU" je muslimský Kazachstán.Východ má stejný problém jako Západ, snad i větší...

1 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.