Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Máte pravdu, slova jako odpoštění, milost, osobní přístup nejsou v módě. Náš nevdělaný, frustrovaný lid, si žádá nemilosrdnou přísnost. Buďiž mu přána. Ale žít se tady nedá.

1 0
možnosti

Milosti, jak je známe zneužil jak Havel tak Klaus. Kdo více a kdo méně je na diskusi. Nedivím se proto že je okolo nich tolik ruchu. Nechme tomu čas pak se uvidí. Vyčítat prezidentovi že někomu milost neudělil je zcestné, neboť on se s tohoto důvodu nemusí nikomu zpovídat, je to jeho výhradní právo.

Hezký den

1 0
možnosti

Zpovídat se jistě nemusí, ani svému vlastnímu svědomí.Z toho co vykládá o udělení milosti je zřejmé, že ani žádné nemá.Nulová sociální inteligence.Havel dal 1948 milostí, o kolika z nich by se dalo pochybovat.3-4? Co zbytek?Co dělal Havel, všechno bylo špatně?

Hezký den

0 0
možnosti

I Svatý Tomáš Akvinský tvrdil, že lze tolerovat krádež učiněnou v nouzi za cílem zachovat vlastní existenci.

Ale podle mého názoru srovnáváte nesrovnatelné. Ten dotyčný hříšník, kterého Zeman neomilostnil, tak asi nebyl při konání svých hříšných skutků v situaci existenční nouze.

0 0
možnosti

Článek reaguje na Zemanovu myšlenku, že bude dávat milost jen umírajícím.Tak se také při udělení milosti řídil, nic dalšího ho nezajímalo a to je podle mého názoru velmi špatné.

0 0
možnosti

Naprosto s Vám souhlasím.

Blahoslavení milosrdní, neboť oni milosrdenství dojdou.

0 0
možnosti

1) - za některými milostmi (započítáme-li do toho i jeho monstrózní amnestii) jsou ale i tragédie - vzpomeňte jen na toho chlapíka, který záhy po propuštění v Motole znásilnil dvouměsíční holčičku, čímž ji samozřejmě zabil. Pochvalte za to Václava Havla otci toho děvčátka do očí...

2) - institut milosti je přežitek z dob monarchie a jak vidno, je často zneužíván (vzpomínáte na jednu nejmenovanou Havlovu kamarádku, která se pokusila pomocí padělaných listin "restituovat" několik domů na Malé Straně? Hádejte, jak to dopadlo;-)).

Navíc v tomto konkrétním případě, na který evidentně narážíte, má konat soud - je-li ten chlapík skutečně dementní, má na to reagovat on, nikoli prezident. Měl být zbaven svéprávnosti a je to.

Fakt, že jeho rodina má na sebe dvacet exekucí, nehraje roli. Takových rodin je spousta. A milostí od prezidenta ty dluhy nezaniknou, takže to nic neřeší.

2 1
možnosti

Píšu o milosti, tedy o konkrétních případech.Proč sem taháte amnestii opravdu nechápu.Pokud jde o konkrétní případ, kdo co má konat jistě na MS vědí.MS tj. právně vzdělaní lidé doporučilo tento případ jako vhodný k udělení milosti.

0 0
možnosti

Souhlasím s Vaší myšlenkou. I přirovnáním. Můj pocit je úplně stejný. R^

1 0
možnosti

Že je někdo upoutaný na lůžko, ještě se neznamená, že zaslouží milost.

O případu nic nevíme, nekomentujme.

P.S Ten bískup se jmenoval Myriel.

0 0
možnosti

Opravil jsem jméno biskupa.Doufám, že jste mě opravil dobře.O případu se moc neví, jen to, že ho doporučilo ke schválení MS, to jistě mělo informací víc.To že je někdo bezmocný, nepohyblivý a dementní jistě zasloží soucit a doporučenou milost.Děkuji za názor.

2 0
možnosti

Tak co rici. Dostal jste prilezitost posprehazet dojmy a skutecnost a ucinil jste tak s vervou sobe vlastni. Vam osobne projev uznani za vytrvalost, ovsem clanek 'ostrouha'.

0 0
možnosti

Já vím, že můj článek nebude mít vysokou karmu a mnozí ho nebudou schopni pochopit...proto jsem ho nepsal.

4 0
možnosti

Tak znovu: kdybyste vy presidenta Zemana neměl, tak byste si ho musel vymyslet, jinak nemáte o čem psát!

Ale pamatujte, nenávist je převlečená láska!;-D;-D

0 0
možnosti

Pani Jandová, Vy jste vůbec nepochopila o čem můj blog je. Je o člověku, bez ohledu jak se jmenuje.Pro takové jako Vy jsem to psal samozřejmě zbytečně, copak nechápete, že kdyby byl v úřadě prezidenta někdo jiný a zacházel s milostí stejně jako MZ napsal bych to samé? Tady přece nejde o to, kdo komu fandí...

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS