Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kramatorsk. Co se vlastně stalo? Proč Ukrajinci lžou?

Čas plyne a nic. Žádný nezávislý zdroj nepotvrdil co se na nádraží v Krematorsku stalo. Stále máme jen informace o mrtvých a zraněných z ukrajinské strany. Jedno se změnilo. Původní informace, že šlo o dvě ruské rakety Iskander.

Rád bych se pod tlakem dalších informací omluvil a opravil názor z mého minulého blogu  Bylo na něm spousta spekulací? Končil jsem tím, že vyčkám dalších informací. Žádné další nezávislé informace ovšem s postupujícím časem nejsou. Nic. Žádné nové videa a fotografie. Nic. Nebo mi něco uniklo? Rád si svoje informace doplním.

Budu také reagovat na blog místního experta pana Kroupy, který vybízí k přemýšlení.

https://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=785995

Tak přemýšlejme.

Pokud opravdu došlo k masakru ze spoustou nejen mrtvých, ale i těžce zraněných není na místě další otázka. Viděl někdo z Vás jediné video či fotografii z místa po výbuchu? Nástupiště muselo být pokryto spoustou mrtvých, vážně  zraněných, zmatených a vyděšených lidí. Mezi nimi měli pobíhat záchranáři, vojáci a další lidé, kteří jim pomáhali. Zraněné lidi museli odvážet sanitky nebo je ošetřovat přímo v prostoru nádraží a nástupiště.

Muselo to trvat dlouhé desítky minut. To opravdu v době kdy má skoro každý v kapse telefon či kameru nenapadlo zdokumentovat co se děje a podat důkaz o dalších válečných hrůzách? Nikdo nechtěl poskytnout obraz o tom co se stalo? Tyto snímky měly být na titulních stránkách světových médií. Nejsou v Krematorsku žádní novináři či lidé schopni a ochotni ukázat světu válečné hrůzy?

Nic takového prostě není. Proč? Raketový útok v Krematorsku tak nejvíc "prodávaly" hořící či ohořelá auta. Tyto auta měl čas někdo natáčet a skutečné hrůzy, které se měly odehrávat o kousek dál z druhé strany nádraží nikoho nezajímaly?

Tato auta stála u vchodu do zcela nepoškozené budovy nádraží, z druhé strany kde se měl odehrát raketový útok. Krytá netknutou budovou. Zajímavé. 

Máme tu i vyjádření gubernátora i náčelníka vojenské oblastní správy. Oba mluví o raketovém útoku spáchaném ruským raketovým systémem Iskander. To opravdu měli špatné informace, když se kus rakety válel před nádražní budovou? Nikdo hned nepoznal, že jde o menší a jinou raketu staršího typu Točku? Mnoho diskutujících pod článkem to poznalo. Já jsem to nepoznal, protože nejsem expert. Pan Kroupa to nepoznal, protože je "expert". Raději papouškoval lži či chcete - li nepřesné informace.

Není to důležité jaký typ byl použit? Je.

Gubernátor raketu Iskander použil jako můstek k další rétorice a vypouští do světa svou pravdu a drsné obvinění z terorismu.

"Byl to záměrný a cílený útok. Ti fašisté velmi dobře věděli kam míří."

V případě, že byla k útoku použita raketa Iskander ( některé původní zprávy mluví i o dvou) měl by gubernátor pravdu. Moderní rakety Iskander lze skutečně s velkou přesností zaměřit a navést na konkrétní cíl. U starší Točky tomu tak není. Gubernátor později přiznal, že šlo o jinou raketu. nepřesnou Točku. Svá slova o cíleném útoku ovšem zpět nevzal.

Pan gubernátor lhal. Nebyl to záměrný a cílený útok na civilisty. Nebyl to terorismus. Ve skutečnosti se stále neví co se stalo. Proto takové informační ticho....

Nyní ještě k poznámkám "experta" Kroupy, který předpokládá útok kazetovou bombou ( říkal to přece ukrajinský velitel, tak to musí být pravda) Je to ovšem jen další nepotvrzená spekulace o údajném použití této zakázané a smrtící munice. Jak "expert" Kroupa správně podotýká bomba neexploduje na zemi a nezanechává kráter. Výbuch ještě před dopadem z ní uvolní smrtící částice. Submunici , malé bomby kterou nejčastěji tvoří kovové kuličky. Mohou to být střepy i špony. Tuto informaci si může pochopitelně každý vyhledat a kdo chce může o ní i přemýšlet. Podle návodu pana "experta" Kroupy.

I kazetová bomba způsobí velkou tlakovou vlnu, která spolehlivě vysklí všechna skla v okolí. Pochopitelně to samé udělají i malé bomby - kuličky vržené velkým tlakem a rychlostí do okolí. Ty nejen zabíjejí ,ale i poškozují vše co jim přijde do cesty. Nic takového na prosklené budově nádraží ani v jejím okolí nebylo vidět.

Co bylo vidět byl nakloněný vagon s vysklenými okny. Ani ten nebyl jinak poškozen. Rozbité sklo byl pouze následek tlakové vlny. Co to znamená? Kazetová bomba to pravděpodobně nebyla. Žádný důkaz také nebyl předložen. Nafotit části kazetové bomby které musely zůstat na "místě činu" jistě není složité. Nic takového se nestalo. Zůstalo pouze u slov a nepodloženého obvinění.

Nezávislé informace chybí a jsou jen ty, které nebudí důvěru. Pokud si logicky spojím vykolejený vagon s tlakem vysklenými okny na koleji za nádražní budovou, neponičenou prosklenou nádražní budovu a hořící auta skrytá před budovou nádraží může mi vyjít pouze jedna věc. Raketa v okolí budovy skutečně vybuchla přesto, že nedopadla na zem v plné síle. Vypadá to na rozptýlené trosky sestřelené rakety. Část vybuchla dál od nádražní budovy a další její padající a nevybuchnuté části dopadly před budovu. Tam zapálila auta a její část tam zůstala. Pravdu mít pochopitelně nemusím, někomu může vyjít něco jiného.

Jistě vypukla panika a mohli být i zranění. Zbytek už je jen účelové lhaní a nepříjemný pocit, že zapracovali s odstupem času po výbuchu i "betlémáři"....

Nemám ze svých řádků dobrý pocit. Dostal jsem se zde pro sebe do nepříjemné pozice obhájce okupační ruSSké armády. Jsou to vrazi, zloději, sexuální násilníci a nechybí ani nechutný pedofil. Svoloč a dobytek. Za tím vším si stojím. Jsou to ovšem jednotlivé případy morálního selhání jedinců, často frustrovaných primitivů a úchyláků. Jsou to jednotlivé zločiny, které musí být potrestány.

Ovšem nikoliv cílená a státem organizovaná činnost RuSSka a ruSSké armády dobývající a ničící Ukrajinu. To je velký rozdíl. Pokud jsem si nenechal vnutit ruSSkou manipulaci a lži o nacistech, kteří vládnou na Ukrajině nechci si nechat vnutit ani ukrajinskou manipulaci o Rusku jako státní moci, která přichází na Ukrajinu cíleně a organizovaně vraždit civilisty, páchat genocidu či dokonce má v úmyslu vyhladit celý ukrajinský národ. Na takové řeči začínám být dost alergický.

Státní představitelé Ukrajiny by si na takovou rétoriku měli dát pozor, tak jako na každou informaci kterou vypouštějí proti nepřátelské straně. Pokud ji chtějí oplácet stejnou mincí, tedy lží a demagogií není to podle mě dost dobrá strategie. Naopak je to dost kontraproduktivní jako každé tlačení na pilu....

Musím se přiznat, že jsem se osobně dostal do dost nepříjemné situace. Nemám z toho co jsem psal dobrý pocit. Přesto jsem to musel napsal. Lži a demagogii nemám rád a je úplně jedno zda ji používá někdo kdo je mi sympatický. Nechci zavírat oči a zacpávat si uši.

Je to dost nebezpečná hra. O důvěru a sympatie lze také velmi snadno přijít....

PS. Omlouvám se, že se kvůli trestu nemohu účastnit diskuze a hájit to co jsem napsal. A ještě trochu odjinud. Tragédie u Smolenska? Důkazy po tolika letech? Opět obvinění RuSSka? Zrovna nyní? Poláci už začínají taky dost blbnout. Hloupé a kontraproduktivní....

 

 

Autor: Zdeněk Bárta | pondělí 11.4.2022 8:17 | karma článku: 0 | přečteno: 837x
  • Další články autora

Zdeněk Bárta

Ukrajincům se pomohlo hned. Na Romy se desítky let zapomíná.

To mám tvrdí ředitel neziskovky Romodrom Tamagoš, na jejíž chod jen tento rok nezapomněl poslat stát 100 milionů korun. Sprostota a drzost. Chápe vůbec co říká? Nebo chce záměrně plivnout do obličeje všem plátcům daní? Chce víc?

13.7.2023 v 8:50 | Karma: 12,37 | Přečteno: 170x | Diskuse

Zdeněk Bárta

Fuj!! Polonahá burleska útočila na morálku v Třebíči !

Je polonahé tělo burlesky útokem na morálku a nevhodné pro oči děti? " Burlare" slovní základ z italštiny znamená smát se či vysmívat se a tak se svému nadpisu blogu směju. I těm konzervativně pohoršeným občanům.

20.6.2023 v 13:52 | Karma: 27,72 | Přečteno: 1050x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Exkancléř Mynář vyskladnil ( ukradl?) šperky za 535 000.

Takhle se to dělá. Nic primitivního jako dlažební kostka hozená do výlohy klenotnictví. Výsledek je ovšem stejný. Šperky jsou fuč. Prezidenský sklad darů je skoro prázdný. Část šperků osobně vyskladnil kancléř ( zloděj?) Mynář.

20.6.2023 v 9:19 | Karma: 41,92 | Přečteno: 4359x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

"Putin ví co dělá, Sláva Putinovi!" aneb " Z čeho mám žít?"

Nesourodé duo se na romské pietě rozjelo. Pořvávající stařec a mladý fousatý Rom využívají možnost oslovit národ a získat pro svůj boj proti Ukrajincům jeho sympatie. Podařilo se? Z mého pohledu a vnímání světa se podařil opak.

19.6.2023 v 14:58 | Karma: 36,28 | Přečteno: 1431x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Den otců nebo Den ochlastů?

Den otců se zatím příliš neuchytil. To je škoda. Měl by se slavit každou třetí neděli v červnu. Jeden z reklamních letáků supermarketu tento svátek připomíná a nabízí dárky pro otce. Širokou nabídku alkoholu od piva po rum.

19.6.2023 v 9:16 | Karma: 36,38 | Přečteno: 3407x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Policie jde po majetku „nemajetného“ Kaderky. Zaměřila se i na manželku

19. května 2024

Premium Šéf Českého tenisového svazu Ivo Kaderka je vyšetřován ohledně jeho příjmů. Detektivy zajímají také...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v horské mlze, Raísí je v ohrožení života

19. května 2024,  aktualizováno  19:45

Aktualizujeme Íránská státní televize hlásí nehodu vrtulníku při přesunu prezidenta Ebráhíma Raísího. Stroj...

Srovnání průzkumů: ANO ohrožuje nová koalice, lidovcům umřeli původní voliči

19. května 2024  19:34

Volební modely českých agentur, srovnané redakcí iDNES.cz za celý rok, mají jasno. Hnutí ANO si od...

Desetitisíce zemřou... a nikdo si nevšimne. Japonsko je na hraně fungování

19. května 2024  19:32

Doma v osamění zemře v Japonsku ročně až 68 000 lidí starších 65 let. Jejich smrti si pak delší...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.