Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Proč má Česko pomoci afghánským tlumočníkům?

Říká Vám ještě něco slovo čest? V dnešní době se někam ztratilo a dost lidí nezajímá. Je čestné pomoci spolupracovníkům naší armády v Afganistánu. Bojovali spolu s námi na té správné straně. Proti radikálním islámským fanatikům.

Radikální islám bohužel vyhrál a fanatici nebudou nikoho šetřit. Naše vojska už jsou doma v bezpečí. Jejich nejvíce viditelní spolupracovníci nyní mají na sobě namalovaný terč a stanou se lovnou zvěří. Hrozí jim smrt a možná i jejich rodinám. Jak se máme zachovat? Čestně nebo jako zrádci a ubožáci bez morálky? I ta se v poslední době někam ztratila. Můžete si vybrat a třeba kliknout na anketu v tomto článku.

 https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/afghanistan-tlumocnici-taliban-vojsko-azyl-financni-pomoc.A210813_084736_zahranicni_lisv#utm_content=freshnews&utm_term=pomoc%20tlumo%C4%8Dn%C3%ADk%C5%AFm&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

Jak anketa dopadla? Skoro dvě třetiny klikajících pochopili situaci a slova čest morálka jim není cizí. Jsou pro pomoc spolupracovníkům naší armády a záchranu jejich životů. Pro ně je to pochopitelně velmi vážná situace a ne klikací hra jako pro nás. Dost odpůrců migrace lidsky pochopilo, že tentokrát jde o něco jiného. O čestnou splátku dluhu, charakter a morálku. Ne každý je obyčejná podrazácká svině....

;Kdo se vyslovil proti a nepochopil vůbec nic? Kdo se rozhodl být bezcharakterním ubožákem a sviní bez morálky? Pochopitelně to nejhlubší dno zdejší politiky. Okamura a bývalý okamurec Volný, kteří loví mezi těmi méně bystrými voliči. Těžko říci jak osobně to vnimají oni nebo zda jejich prohlášení jdou vstříc jejich voličům. Ti takové plky chtějí slyšet. Ti jsou ve skutečnosti ti ubožáci bez morálky.

Přečetl jsem si jak názor Volného a Okamury tak i jejích příznivců v diskuzi pod článkem v odkazu.. Na poblití. A ještě mají tu drzost vystupovat zde jako obhájci českých tradic. Nečestná zrada, bezcharakterní morální bída, ubohost a plivnutí na ruku, která nám pomáhala a nyní potřebuje pomoc opravdu mezi české tradice nepatří.

Tlumočníci dostali zaplaceno? A to je ted máme odhodit jako nepotřebný použitý papír, který už není potřeba? Někdo má takto ve zvyku s lidmi zacházet. Je to správně? Ne. Je to svinstvo. Představte si, že by někdo tak zacházel s Vámi. Je tedy fakt, že mnoha lidem už to nevadí a rádi poslouží jako lidský materiál, který bude hned po volbách odhozen jako už nepotřebný.....

Tlumočníci jsou prý zrádci a kolaboranti. Pokud je někdo bude chtít posuzovat pouze optikou fanatických radikálních islamistů, tak je takové uvidí .Spousta různých okamurovců a spol. takový pohled opravdu používá a vůbec jim to nepřijde divné. I naše vojáky považovali za nepřátelské okupanty na jejich mrtvá těla si přišli v minulosti někteří i virtuálně plivnou. Přesně takhle vnímají naše vojáky a fanatičtí islámští radikálové. Uvědomují si to zdejší tzv. "vlastenci", že tím sami sebe staví na úroven nic nechápajících a zfanatizovaných afghánským pasáčků koz? Také tak pusto v hlavě, kde je jen nenávist vůči Západu a NATO....

Vláda se  po váhání a tlaku opozice rozhodla  pomoci. Neví se jak a kolika lidí se bude týkat. Je to děsně tajné. Nebude to snad něco ve stylu "vlk se nažral a koza zůstala celé..? Není už pozdě?

Proč to váhání? Babiš si ke svému PR obrazu levicového anděla poblázněných seniorů snaží připojit i obraz velkého konzervativce, bojovníka proti EU a migraci i velkého osobního přítele Orbána. Takový populistický pejsko - kočičkový guláš pro každého. Snaží se tím odloudit nerozhodné voliče SPD a každé odloupnuté procento z Tomiova stáda může mít u voleb cenu zlata v podobě dalšího pokračování dotací pro firmu nemajitele. To je to jediné o co od začátku jde.....

Této skupině voličů se pochopitelně rozhodnutí vlády nebude líbit a zcela nového PR " konzervativce a vlastence" Babiše, který ještě nedávno nabízel ve svých firmách práci pro uprchlíky, nebudou brát vážně....

Proč má Česko pomoci? Protože je to lidsky správné a čestné. A to bez ohledu na to zda jde o lidi jíné víry a jiné kultury. V tomto případě jde i o prověřené a vzdělané lidi. Ne o nějaké neznámé fanatické primitivy.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Bárta | neděle 15.8.2021 7:11 | karma článku: 37,19 | přečteno: 5171x
  • Další články autora

Zdeněk Bárta

Ukrajincům se pomohlo hned. Na Romy se desítky let zapomíná.

To mám tvrdí ředitel neziskovky Romodrom Tamagoš, na jejíž chod jen tento rok nezapomněl poslat stát 100 milionů korun. Sprostota a drzost. Chápe vůbec co říká? Nebo chce záměrně plivnout do obličeje všem plátcům daní? Chce víc?

13.7.2023 v 8:50 | Karma: 12,37 | Přečteno: 169x | Diskuse

Zdeněk Bárta

Fuj!! Polonahá burleska útočila na morálku v Třebíči !

Je polonahé tělo burlesky útokem na morálku a nevhodné pro oči děti? " Burlare" slovní základ z italštiny znamená smát se či vysmívat se a tak se svému nadpisu blogu směju. I těm konzervativně pohoršeným občanům.

20.6.2023 v 13:52 | Karma: 27,72 | Přečteno: 1050x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Exkancléř Mynář vyskladnil ( ukradl?) šperky za 535 000.

Takhle se to dělá. Nic primitivního jako dlažební kostka hozená do výlohy klenotnictví. Výsledek je ovšem stejný. Šperky jsou fuč. Prezidenský sklad darů je skoro prázdný. Část šperků osobně vyskladnil kancléř ( zloděj?) Mynář.

20.6.2023 v 9:19 | Karma: 41,92 | Přečteno: 4359x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

"Putin ví co dělá, Sláva Putinovi!" aneb " Z čeho mám žít?"

Nesourodé duo se na romské pietě rozjelo. Pořvávající stařec a mladý fousatý Rom využívají možnost oslovit národ a získat pro svůj boj proti Ukrajincům jeho sympatie. Podařilo se? Z mého pohledu a vnímání světa se podařil opak.

19.6.2023 v 14:58 | Karma: 36,28 | Přečteno: 1431x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Den otců nebo Den ochlastů?

Den otců se zatím příliš neuchytil. To je škoda. Měl by se slavit každou třetí neděli v červnu. Jeden z reklamních letáků supermarketu tento svátek připomíná a nabízí dárky pro otce. Širokou nabídku alkoholu od piva po rum.

19.6.2023 v 9:16 | Karma: 36,38 | Přečteno: 3407x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Soud v Haagu začal řešit Gazu. Genocida dosáhla strašlivé úrovně, zaznělo

16. května 2024  22:40

Genocida, kterou Izrael páchá v Pásmu Gazy, dosáhla strašlivé úrovně, prohlásil zástupce...

Ukrajinu překvapila míra neúspěchu raket z KLDR, selže až polovina z nich

16. května 2024  21:15

Severokorejské rakety krátkého doletu KN-23, které Rusko používá ve válce na Ukrajině, vykazují...

Rusko nemá na průlom u Charkova dost lidí, Ukrajinci se udrží, řekl velitel NATO

16. května 2024  20:19,  aktualizováno  20:46

Ruská armáda nedisponuje dostatečným počtem vojáků k dosažení strategického průlomu v oblasti...

Politik má chodit mezi lidi. Fiala po útoku na Fica nezmění své návyky

16. května 2024  20:34

Po středečním útoku na slovenského premiéra Roberta Fica se Petr Fiala nechal slyšet, že nebude...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.