Hurá!! Kalousek zastavil Kalouska...!

13. 07. 2020 8:16:12
Zastavili jsme Kalouska! To bylo kdysi úderné heslo Zemanovců. Prezidentovu stranu voliči už dávno spláchli do kanálu (naposledy 0,36 procent) a Kalousek se nakonec musel zastavit sám. Moc dobře udělal, už pouze v TOP 09 překážel.

Parlamentní volby se blíží a po dlouhé době budou bez Kalouska. Oblíbený dinosauří strašák zmizí a uvolní prostor k vyjednávání o různých budoucích koalicí. Už nebude kým strašit voliče a mnoho zdejších blogerů přijde o snadný a oblíbený terč své levicové hysterie.

Pokud se podíváme na poslední volební model, ANO stále jasně vede - 32 procent voličů, ale.....svoje koaliční partnery už vysála k 5 % procentní hranici. Vymírající komunisté jsou na 5,5 procentech a Hamáčkova červená mikina oslovuje už jen 5 procent voličů. ANO už zcela nahradilo v rozhazování a slibování levicové strany a bývalí politici ČSSD se stávají novými tvářemi Akce Nespokojených Občanů. Pokud tito občané byli nespokojeni s ČSSD, je to dost komická situace. Kandidáti za ANO ve volbách do Senátu - bývalí ministři za ČSSD Jandák a Ludvík jsou jen vrcholkem oranžového ledovce v ANO.

Voliči a příznivci ANO rádi upozornují, jakou má jejich strana nad ostatními převahu a jaké pidistrany se je snaží porazit. Mimo Pirátů ( 18 procent) a ODS (13 procent) jsou skutečně všechny ostatní strany kolem 5 procent.....ale, stačí se "pouze" spojit do koalice a situace je najednou úplně jiná.

Koblihový lid si moc neuvědomuje, že ten "celý národ", který volil Babiše je ve skutečnosti pouze 1500 000 voličů. Pokud spočítáme voliče možné koalice ODS, KDU- ČSL, STAN a TOP O9 napočítáme jich 1400 000 a pokud k nim připočteme stranu, která nejvíce od minulých voleb posílila ( z 10,5 na 18 procent) a nejvíce vystupuje proti vůdci anoistické sekty - Piráty může být v příštích volbách "vymalováno" na jinou barvu než rudo- oranžovou.....

Kam se mi ztratil Kalousek z nadpisu? Sám sebe odvalil jako balvan, který vadí v koaličních jednání ve kterých není TOP 09 zrovna žádanou nevěstou. Nyní by se to mělo změnit, je to velmi rozumný a potřebný krok dopředu. Nejvíce nyní na voliče bohatí ženiši ODS a Piráti krouží kolem věna žádané nevěsty STAN. Možná koaliční spojení jsou různá a ve hře jsou i nespolehliví lidovci, kteří snad už pochopí, že na samostatnou existenci už nemají dostatek voličů. Jejich voličská základna je nejstarší a stejně jako komunisté vymírá. Podle toho to v posledních průzkumech vypadá (4,5 procenta)

Nakonec i velká pochvala pro Klause juniora. V ODS už nedělá ostudu a jeho Trikolora není žádná kometa.Už od začátku se plácá kolem 3 procent, ale svou skoro "historickou" roli může splnit. Stáhnout sebou pod 5 procentní hranici Okamurovce, které se jí daří vysávat od "vlasteneckých" voličů.Dobrá práce.....

Volební preference jsem použil z posledního průzkumu společnosti Kantar CZ, která nijak nevybočuje ani z ostatních výsledků dalších průzkumů a já ho mám za nejvíce spolehlivý.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/volebni-pruzku-kantar-poslanecka-snemovna_2007121534_miz

Kalouskův odchod doufám využijí opoziční strany k užší spolupráci, protože v našem volebním systému mohou uspět jen větší celky než rozdrobené strany. Jen pro zajímavost. ANO na svých 1500 000 voličů získalo 78 poslaneckých křesel a možná budoucí koalice na 1 400 000 voličů jen 48. To je opravdu velký nepoměr, který neodpovídá voličské podpoře. Poslanec ANO pro svůj mandát potřeboval 19 200 hlasů, poslanec nejmenší strany STAN 43 700....

Začnou konečně opoziční strany spolupracovat, aby získal hlas jejich voličů větší hodnotu? Nyní mají skoro poslední šanci, není na co čekat a jejich voliči tento krok netrpělivě očekávají.

A kdo se tu raduje nad koncem Kalouska? Středopravicový volič TOP 09 - STAN ( moje poslední volba do EU parlamentu)....

Autor: Zdeněk Bárta | pondělí 13.7.2020 8:16 | karma článku: 15.76 | přečteno: 664x

Další články blogera

Zdeněk Bárta

Ukrajincům se pomohlo hned. Na Romy se desítky let zapomíná.

To mám tvrdí ředitel neziskovky Romodrom Tamagoš, na jejíž chod jen tento rok nezapomněl poslat stát 100 milionů korun. Sprostota a drzost. Chápe vůbec co říká? Nebo chce záměrně plivnout do obličeje všem plátcům daní? Chce víc?

13.7.2023 v 8:50 | Karma článku: 12.37 | Přečteno: 169 | Diskuse

Zdeněk Bárta

Fuj!! Polonahá burleska útočila na morálku v Třebíči !

Je polonahé tělo burlesky útokem na morálku a nevhodné pro oči děti? " Burlare" slovní základ z italštiny znamená smát se či vysmívat se a tak se svému nadpisu blogu směju. I těm konzervativně pohoršeným občanům.

20.6.2023 v 13:52 | Karma článku: 27.72 | Přečteno: 1048 | Diskuse

Zdeněk Bárta

Exkancléř Mynář vyskladnil ( ukradl?) šperky za 535 000.

Takhle se to dělá. Nic primitivního jako dlažební kostka hozená do výlohy klenotnictví. Výsledek je ovšem stejný. Šperky jsou fuč. Prezidenský sklad darů je skoro prázdný. Část šperků osobně vyskladnil kancléř ( zloděj?) Mynář.

20.6.2023 v 9:19 | Karma článku: 41.91 | Přečteno: 4357 | Diskuse

Zdeněk Bárta

"Putin ví co dělá, Sláva Putinovi!" aneb " Z čeho mám žít?"

Nesourodé duo se na romské pietě rozjelo. Pořvávající stařec a mladý fousatý Rom využívají možnost oslovit národ a získat pro svůj boj proti Ukrajincům jeho sympatie. Podařilo se? Z mého pohledu a vnímání světa se podařil opak.

19.6.2023 v 14:58 | Karma článku: 36.24 | Přečteno: 1428 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 7.77 | Přečteno: 184 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.72 | Přečteno: 205 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.75 | Přečteno: 611 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 472 | Diskuse
Počet článků 571 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2030

Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...