Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Socha Koněva není válečným hrobem

Cituji z dopisu českého ministra obrany " Památník není majetkem ministerstva obrany ani nestál na jeho pozemcích. Rovněž jej podle právních předpisů nebylo možné zařadit do kategorie válečný hrob". Je to jasné Mongole Šojgu ?

Je to konečně jasné i zdejší proruské páté koloně začínající komunistickým vlastizrádcem soudruhem Filipem a končící otílkovaným učitelem agitujícím v proruském desinformačním webu ? Je to jasné i zdejším proruským "vlastencům" z různých pidistraniček typu Aliance národních sil i stran zastoupených v parlamentu - SPD a Trikoloře ( tu sice na rozdíl od SPD do parlamentu nikdo nezvolil a přesto tam je....)?

Nedávno požádal ruský ministr obrany o vydání sochy maršála Koněva, kterou najednou Rusko hrozně moc potřebuje. Opravdu celkem komická situace, ovšem i to někomu stačí na posílení a větší aktivitě proruské propagandy v Česku. Zdejší proruská pátá kolona "užitečných idiotů" se opravdu snaží a "akci Koněv" ji pokropila živou vodou. O to také ruské propagandě působící nejen proti naší zemi šlo...

Stanovisko české strany je jasné - "Památník není majetkem ministerstva obrany ani nestál na jeho pozemcích. Rovněž jej podle právních předpisů nebylo možné zařadit do kategorie válečný hrob. O demontáži rozhodlo zastupitelstvo Městské části Praha 6, a podle platných zákonů tak Ministerstvo obrany České republiky není oprávněno vstupovat do vlastnických práv Městské části Praha 6, pod jejíž působnost správa památníku spadá, a tudíž ani není oprávněno rozhodovat o jeho případném předání Ruské federaci," uvedl Metnar.

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/metnar-cesko-si-vazi-rudoarmejcu-koneva-ale-rusku-dat-nemuze-40324653#seq_no=7&source=hp&dop_ab_variant=311811&dop_req_id=9rRjJjDYNBl-202005200504&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=

Na celé žádosti rusko - mongolského ministra Šojgu je zajímává  ruská představa, jak to má ve státě "správně" fungovat. Ministr mocného silového ministerstva obrany pískne a všichni se hned postaví do pozoru a plní rozkazy. To je představa o demokracii a vlastnictví na rusko - mongolský způsob.

V demokratickém a civilizovaném Česku, které se již dostalo z ruské nadvlády jištěné okupační armádou to máme prostě jinak. O majetku rozhoduje vlastník, v případě obecního majetku demokraticky zvolené zastupitelstvo obce vedené starostou. To stále Rusko a jeho zdejší přisluhovači nemohou pochopit? To přece není tak složité k pochopení...

Český ministr obrany v odpovědi pro ruskou stranu zdůraznil, že české ministerstvo obrany koordinuje péči o téměř čtyři tisíce jednotlivých i hromadných ruských válečných hrobů a přispívá každoročně na jejich údržbu a rekonstrukci. Značné prostředky podle Metnara dávají na péči o hroby padlých rudoarmějců také kraje, města a obce. "Tuto náležitou péči opakovaně potvrzovali i představitelé Vašeho ministerstva na zasedáních Česko-ruské společné mezivládní komise pro válečné hroby," uvedl Metnar.

V blogu jsem generála Šojgu označil nesprávně za Mongola. Ve skutečnosti je to "sobí člověk", tak jsou v Mongolsku označování Tuvinci, malá etnická skupina která žije nejen v Mongolsku, ale i v sousedním Rusku.

Z rusko - mongolského východu do Evropy nikdy nic dobrého nepřišlo, první  zkušenost z let 1948 - 1989 by měla být i poslední zkušeností Česka, které s vyjimkou uvedené doby bylo a nyní opět je součástí západoevropské civilizace a s tím má stále pár lidí problém....

Od agresivních Rusů s mongolskými geny je dobré být co nejdál, jak geograficky tak politicky. To je historická zkušenost a celkem nepřekvapí, že komunisté si ji chtějí zopakovat. Co ovšem chtějí všichni ti různí "vlastenci" a otílkovaný učitel makající pro ruskou propagandu to opravdu nevím. To samé co komunisté....?

 

 

 

 

 

 

Autor: Zdeněk Bárta | středa 20.5.2020 9:16 | karma článku: 31,01 | přečteno: 951x
  • Další články autora

Zdeněk Bárta

Ukrajincům se pomohlo hned. Na Romy se desítky let zapomíná.

To mám tvrdí ředitel neziskovky Romodrom Tamagoš, na jejíž chod jen tento rok nezapomněl poslat stát 100 milionů korun. Sprostota a drzost. Chápe vůbec co říká? Nebo chce záměrně plivnout do obličeje všem plátcům daní? Chce víc?

13.7.2023 v 8:50 | Karma: 12,37 | Přečteno: 169x | Diskuse

Zdeněk Bárta

Fuj!! Polonahá burleska útočila na morálku v Třebíči !

Je polonahé tělo burlesky útokem na morálku a nevhodné pro oči děti? " Burlare" slovní základ z italštiny znamená smát se či vysmívat se a tak se svému nadpisu blogu směju. I těm konzervativně pohoršeným občanům.

20.6.2023 v 13:52 | Karma: 27,72 | Přečteno: 1049x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Exkancléř Mynář vyskladnil ( ukradl?) šperky za 535 000.

Takhle se to dělá. Nic primitivního jako dlažební kostka hozená do výlohy klenotnictví. Výsledek je ovšem stejný. Šperky jsou fuč. Prezidenský sklad darů je skoro prázdný. Část šperků osobně vyskladnil kancléř ( zloděj?) Mynář.

20.6.2023 v 9:19 | Karma: 41,92 | Přečteno: 4358x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

"Putin ví co dělá, Sláva Putinovi!" aneb " Z čeho mám žít?"

Nesourodé duo se na romské pietě rozjelo. Pořvávající stařec a mladý fousatý Rom využívají možnost oslovit národ a získat pro svůj boj proti Ukrajincům jeho sympatie. Podařilo se? Z mého pohledu a vnímání světa se podařil opak.

19.6.2023 v 14:58 | Karma: 36,28 | Přečteno: 1429x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Den otců nebo Den ochlastů?

Den otců se zatím příliš neuchytil. To je škoda. Měl by se slavit každou třetí neděli v červnu. Jeden z reklamních letáků supermarketu tento svátek připomíná a nabízí dárky pro otce. Širokou nabídku alkoholu od piva po rum.

19.6.2023 v 9:16 | Karma: 36,38 | Přečteno: 3407x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval nožem

23. dubna 2024  15:03

Policisté zadrželi ve škole v Tachově mladého muže, který nožem vyhrožoval dvěma lidem. Při...

Ředitelem Vojenského zpravodajství by mohl být Bartovský, nahradí Berouna

23. dubna 2024  13:28,  aktualizováno  14:59

Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) by mohl být Petr Bartovský. Kandidáta dnes na...

Nevěřte lžím a pomluvám, obhajuje Babiš neúčast na jednání o důchodech

23. dubna 2024  14:49,  aktualizováno  14:58

Poslanec a šéf ANO Andrej Babiš na svém účtu na sociální síti X zveřejnil video, ve kterém...

Ferimu za mřížemi nebezpečí nehrozí, jako právník bude populární, míní bývalý vězeň

23. dubna 2024  14:58

V pondělí odvolací soud potvrdil tříletý trest pro Dominika Feriho. Exposlance uznal vinným v...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.