Poděkování. Hrdinky - rouškové maminky

22. 03. 2020 13:02:14
Slyšíte to ticho?Konečně usnul. Vůbec nechápu jak to maminky mohou den co den vydržet. Malé děti problémy nezajímají a i náš malý nadupaný motorek k nezastavení dává našim obstarožním motorům s tajně přetočenými tachometry zabrat.

Čínská chřipka se vkrádá i do našich snů. Sen manželky o tom, že k nám domů přišel Babiš s Hamáčkem,aby ji přivezli šicí stroj je už jasným signálem k odpočinku. Náš starý šicí stroj totiž v nejméně vhodnou dobu zkolaboval a tak je hned o starost víc. Musí stačit jehla a nit. Spousta práce navíc.

Největší nápor zažívají v těchto dnech právě maminky, které musí být celé dny zavřené se svými malými nadupanými motorky doma a přitom se postarat o spoustu věcí. K menším dětem jim často přibyli i školáci, pro které je třeba uvařit a učit se s nimi. Jistě v normálně fungujících rodinách, tak jako v té naší pomáhají tatínkové. Stejně tak jako ve dnu volna snažím pomoci já. Ne všude jsou na problémy dva a o děti se starají převážně samotné ženy. Pro ty je to dnes mnohem těžší než dřív. To jsou nenápadné hrdinky dnešních dnů.

S dětmi často nemohou ven a přišli i o ten malý sociální kontakt co měli dřív. Ne každá žena má možnost za pokřiku "tata jen, tahat traktor spolu" otevřít dveře domku a vypustit svého uřvance za doprovodu tatínka na velkou zahradu na konci vesnice do dokanalé izolace jako máme my. Dnes má takové bydlení cenu zlata.

Při tahání šlapacího traktoru si moc dobře uvědomuji jak těžké to musí být s více dětmi v bytě, kdy ty nezdolné zdroje energie lezou skoro po stropě a produkují na hudebních hračkách v doprovodu svého hulákání zvuky, které dláždí jejich rodičům cestu do blázince.

Dnes je bohužel špatné počasí a už mnohokrát jsem zbytečně říkal, že "jen" nemůžeme a tak zažíváme totéž co rodina v bytě. Dnes jsem středem pozornosti našeho uřvance já a tak si manželka aspoň trochu odpočine.

Maminky - hrdinky si dnes zaslouží velké vyznamenání o tom není pochyb. Doba není jednoduchá a lepší to hned tak nebude. Slova podpory a poděkování ovšem nejsou slyšet. Někomu se zdá sice skvělé, že prezident mluví spatra, ale jaksi už nechtějí slyšet, že mele nesmyslnosti. Svou velkou šanci poděkovat a všechny podpořít zcela promeškal.

Nebylo by lepší, kdyby jeho projev připravil psycholog, který ví co v dnešní době lidé chtějí od svého prezidenta slyšet ? Nevím zda si slovenská prezidentka projev připravila sama nebo ne. Také je to úplně jedno. Její projev byl státnický a skvělý, jistě mnoho lidí povzbudil a podpořil.

My zde ovšem máme asociálního duševního mrzáka, který vůbec nepochopil, že dnes není ta správná doba přihřívat si čínskou polívčičku, nenávistně kopat kolem sebe a co nejvíc naštvat občany, kteří nepatří mezi jeho zaslepené obdivovatele.

Máte pocit, že nepíši na adresu prezidenta moc slušně? Mohl jsem to napsat i mnohem výstižněji, ten symbolický vztyčený prostředník si zaslouží....

Copak vůbec nechápe jak v obtížné situaci jsou nyní mnozí občané...?

Takže nakonec velké poděkování, uznání a obdiv pro maminku našeho uřvaného motorku a i pro všechny ostatní maminky, které se v této nelehké situaci musí postarat o malé děti, které stejně jako prezident nechápou co se děje.

Autor: Zdeněk Bárta | neděle 22.3.2020 13:02 | karma článku: 16.57 | přečteno: 508x

Další články blogera

Zdeněk Bárta

Ukrajincům se pomohlo hned. Na Romy se desítky let zapomíná.

To mám tvrdí ředitel neziskovky Romodrom Tamagoš, na jejíž chod jen tento rok nezapomněl poslat stát 100 milionů korun. Sprostota a drzost. Chápe vůbec co říká? Nebo chce záměrně plivnout do obličeje všem plátcům daní? Chce víc?

13.7.2023 v 8:50 | Karma článku: 12.37 | Přečteno: 169 | Diskuse

Zdeněk Bárta

Fuj!! Polonahá burleska útočila na morálku v Třebíči !

Je polonahé tělo burlesky útokem na morálku a nevhodné pro oči děti? " Burlare" slovní základ z italštiny znamená smát se či vysmívat se a tak se svému nadpisu blogu směju. I těm konzervativně pohoršeným občanům.

20.6.2023 v 13:52 | Karma článku: 27.72 | Přečteno: 1048 | Diskuse

Zdeněk Bárta

Exkancléř Mynář vyskladnil ( ukradl?) šperky za 535 000.

Takhle se to dělá. Nic primitivního jako dlažební kostka hozená do výlohy klenotnictví. Výsledek je ovšem stejný. Šperky jsou fuč. Prezidenský sklad darů je skoro prázdný. Část šperků osobně vyskladnil kancléř ( zloděj?) Mynář.

20.6.2023 v 9:19 | Karma článku: 41.91 | Přečteno: 4357 | Diskuse

Zdeněk Bárta

"Putin ví co dělá, Sláva Putinovi!" aneb " Z čeho mám žít?"

Nesourodé duo se na romské pietě rozjelo. Pořvávající stařec a mladý fousatý Rom využívají možnost oslovit národ a získat pro svůj boj proti Ukrajincům jeho sympatie. Podařilo se? Z mého pohledu a vnímání světa se podařil opak.

19.6.2023 v 14:58 | Karma článku: 36.24 | Přečteno: 1428 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 18.88 | Přečteno: 292 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.10 | Přečteno: 508 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 464 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2304 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 651 | Diskuse
Počet článků 571 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2030

Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...