Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ochrání 250 000 drsných pistolníků občany....?

Proč mám pořád pocit,že v Česku se na cokoliv reaguje hystericky? Tragedie v Ostravě a je to opět tady.Občané do zbraně! Tak volají nejen jistě drsní pistolníci "mikrovlnka" Koten a "líbač Nočních vlků" Foldyna...

V Česku je nyní 303 500 držitelů legálních zbraní. Já jsem odhadem odečetl myslivce, kteří místo "ochrany občanů" jsou nanejvýš schopni vystřílet se mezi sebou. A také dámy,které svou růžovou hračičku nebudou schopny v kabelce mezi tou hromadou věcí ani najít, natož s ní v nečekáné akci rychle reagovat a střílet.

Kdo jsou vůbec čeští pistolníci? Jsou to opravdu drsní zkušení kovbojové, kteří jsou tváří v tvář smrti, či v uvedeném případě třem ozbrojeným zabijákům vést podobný dialog?

A Frenk? - Frenk poslal nás. - Přivedli jste mi koně?. - No, jak to tak vypadá ,asi nám jeden kůn schází.( smích ). - (pomalé odmítavé zakroucení hlavou) Jsou tady dva koně navíc......

Tak takhle by to mělo vypadat.Jisně každý poznal Harmoniku v úvodní scéně slavného filmu.Dnešní život ovšem není western.Mají čeští legální ozbrojenci stejné zkušenosti ze stresových situací kdy jde o život, mají stejné ocelové nervy, chladnou hlavu? Odvahu která nezná strach a rychlou přesnou reakci jako Harmonika?

Pochopitelně ne. Kde by také takové zkušenosti mohli sváteční střelci získat? Na střelnici?Chodí skutečně naši pistolníci mezi nás vždy ozbrojeni a svou zbran neodkládají ani v hospodě či v ordinaci u lékaře? To opravdu nevím. Na rozdíl od historického divokého Západu či dnešní divoké Afriky musí čeští ozbrojenci svou zbran nosit skrytě. Jaká bude jejich reakce? Vystresovaná, pomalá a hystericky zmatená, kdy budou střílet zmateně kolem sebe...? Špatně odhadnou situaci a budou hloupě zabíjet jako ten pistolník v noci na chomutovském sídlišti,který před vchodem paneláku "zastavoval teroristu" legálně drženou zbraní.Ještě dne sedí a ještě dlouho bude....

Kolik je u nás legálně ozbrojených lidí a jak se tento počet vyvíjí? Rok 2004 - 308,4 tisíc, rok 2010 - 311,9 tisíc, rok 2014 - 292,2 tisíc, rok 2018 - 303,5 tisíc. Čísla vypovídají o tom,že moc lidí volání do zbraně proti teroristům nevyslyšelo.Jejich počet je naopak menší než před patnácti lety.

A jejich výzbroj? Rok 2004 - 632,2 tisíc, rok 2010 - 732 tisíc, rok 2014 776,8 tisíc, rok 2018 863 tisíc zbraní.Čísla mluví jasně.Počet legálně ozbrojených lidí se za patnáct let nezvýšil, ale počet zbraní stoupl skoro o polovinu.Pokud nejsem myslivec či snad sváteční sportovní střelec a budu si pořizovat zbran pouze na svou ochranu, stačí mi pochopitelně jedna praktická pistole vhodná ke skrytému nošení. Ne celý arzenál zbraní, který podle čísel dost lidí hromadí doma.Čekají snad na situaci kdy terorista či vyšinutý blázen zaklepe u nich doma a nechá se dobrovolně zastřelit? Bude pochopitelně beze zbraně a bude stát v klidu jako terč na střelnici....

Koten a Foldyna pochopitelně přidávají i hysterické výkřiky o tom jak nás EU odzbrojuje.Opět ta česká hysterie, žádnému dalšímu státu EU tato směrnice nevadila.Švýcarsko na ni dokonce přistoupilo dobrovolně a její občané si tuto změnu odhlasovali v referendu.Švýcarsko je naopak od nás zemí, kde jsou civilisté zkutečně vyzbrojení a každý muž má jako dobrovolník Švýcarské armády doma útočnou pušku  SG 510 a to není žádná hračka jako s kterou se oháněl exministr Chovanec, když "bránil občany proti EU, která je chce odzbrojovat"

Jak je to s tím "odzbrojováním"? Ve Švýcarsku dobře informovaní lidé hlasují bez české hysterie a demagogie o konkrétních faktech.Racionálně.Proč to tak nejde u nás? Pochopitelně nikdo nikoho neodzbrojuje.Pokud zůstanu u nejvíce používaných zbraní určených k nošení na osobní ochranu,tedy pistolí, nová směrnice limituje pouze velikost zásobníku.Nesmí být větší než dvacet nábojů.

Pokud zbraním moc nerozumíte tak jako já a to přiznávám, stačí si rozkliknout nabídku internetového obchodu. Běžně nabízené pistole se standartním zásobníkem mají 6 až 19 nábojů v zásobníku a jsou tedy dál prodávány bez omezení.A jen pro porovnání píši,že zbraně používané policií mají zásobník na 16 či 17 nábojů.Opravdu potřebuje někdo lepší vybavení než profíci....? Já jsem si tedy vybral doporučovaný Smith Wessen MP9 M 2.0 ( 16 ran), to je opravdu mazlík,který polechtá ego....

Ani Harmonika neměl takový arzenál.Těžko říci jak by dopadl v ostravské čekárně, kde by myslel na své zdravotní problémy, pospával či koukal do mobilu a poslední koho by čekal by byl nějaký blázen se zbraní v ruce. Nic takového se ještě v Česku nestalo....

 

Autor: Zdeněk Bárta | sobota 14.12.2019 8:11 | karma článku: 15,99 | přečteno: 642x
  • Další články autora

Zdeněk Bárta

Ukrajincům se pomohlo hned. Na Romy se desítky let zapomíná.

To mám tvrdí ředitel neziskovky Romodrom Tamagoš, na jejíž chod jen tento rok nezapomněl poslat stát 100 milionů korun. Sprostota a drzost. Chápe vůbec co říká? Nebo chce záměrně plivnout do obličeje všem plátcům daní? Chce víc?

13.7.2023 v 8:50 | Karma: 12,37 | Přečteno: 169x | Diskuse

Zdeněk Bárta

Fuj!! Polonahá burleska útočila na morálku v Třebíči !

Je polonahé tělo burlesky útokem na morálku a nevhodné pro oči děti? " Burlare" slovní základ z italštiny znamená smát se či vysmívat se a tak se svému nadpisu blogu směju. I těm konzervativně pohoršeným občanům.

20.6.2023 v 13:52 | Karma: 27,72 | Přečteno: 1049x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Exkancléř Mynář vyskladnil ( ukradl?) šperky za 535 000.

Takhle se to dělá. Nic primitivního jako dlažební kostka hozená do výlohy klenotnictví. Výsledek je ovšem stejný. Šperky jsou fuč. Prezidenský sklad darů je skoro prázdný. Část šperků osobně vyskladnil kancléř ( zloděj?) Mynář.

20.6.2023 v 9:19 | Karma: 41,92 | Přečteno: 4358x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

"Putin ví co dělá, Sláva Putinovi!" aneb " Z čeho mám žít?"

Nesourodé duo se na romské pietě rozjelo. Pořvávající stařec a mladý fousatý Rom využívají možnost oslovit národ a získat pro svůj boj proti Ukrajincům jeho sympatie. Podařilo se? Z mého pohledu a vnímání světa se podařil opak.

19.6.2023 v 14:58 | Karma: 36,28 | Přečteno: 1429x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Den otců nebo Den ochlastů?

Den otců se zatím příliš neuchytil. To je škoda. Měl by se slavit každou třetí neděli v červnu. Jeden z reklamních letáků supermarketu tento svátek připomíná a nabízí dárky pro otce. Širokou nabídku alkoholu od piva po rum.

19.6.2023 v 9:16 | Karma: 36,38 | Přečteno: 3407x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.