Svatořečení dokonáno. Svatý Andrej - Spasitel

30. 05. 2019 8:14:26
V čistě vymytém mozku pana Koblížka explodovala svatá PR myšlenka a zaplnila do té doby prázdný dutý prostor. Uctivě a s pokorou ji šeptem opakoval : Andrej .je Spasitel...Andrej je Spasitel...Andrej je Spasitel....

Opakoval ji ještě mnohokrát a čím dál hlasitěji. Z jeho fanatických úst umaštěných od koblihy ukáply v extázi sliny rozkoše. Musí to říc všem! Už to nevydržel a vyběhl do ulic, aby až do ochraptění vykřičel a zvěstoval nové svaté evangelium.Tu čistě prostou svatou pravdu - Andrej je Spasitel ! Obětoval se za nás všechny jako Ježíš !


K němu se přidávají tisíce a tisíce hrdel členů už zavedené ANOsekty, která má ambice povýšit na státní náboženství. Celou zemí pochodují zástupy věřících, kteří v extázi opakují svatou PR myšlenku, která zaplnila jejich vymyté mozky. Andrej je Spasitel...!!! Obětoval se za nás !!! Už to nikdo nedokáže zastavit, ateistické Česko poznalo svého opravdového Spasitele...
Jakákoliv lež vyřčená z jeho úst se proměnila pro jeho stoupence v pravdu. Zázrak !! Touto pravdou sytí celé spokojeně mlaskající zástupy. Zázrak !! Komunistický miliardář zrozený z divokých devadesátek obviněný policií z dotačního podvodu jako bojovník proti podvodníkům a zlodějům. Jak snadno uvěřitelné. Zázrak !! Výrobce uzenin ochucených separátem a často obtížně poživatelných jako bojovník za kvalitu potravin. Jak snadno uvěřitelné. Zázrak !! Stavitel vzdušných jeslí, školek, škol a nemocnic postavených za miliardy zachráněné pomocí EET před zloději. Síla fanatické horoucí víry všechny naslibované stavby postavila v myslích věřících a jsou teda skutečné. Zázrak !!
Pod tíhou mnoha dokázaných zázraků bylo ve Vatikánu uskutečněno zrychlené řízení o svatořečení nového světce - Spasitele Česka vedle kterého vypadá Ježíš i ostatní svatí jako upocení trapasáci a jejich zázraky jako dost pochybně vypadající, pokud nechci říci přímo vylhané hříčky, uboze bezvýznamné a k smíchu.
Lid se raduje a jásá. Zástupy věřících pochodují Českem. V čele nadšených průvodů jsou neseny obří portréty Spasitele - svatého Andreje, jehož svatou hlavu zdobí svatozář z koblih. Všude je hlásáno nové evangelium, ANO bude líp....

STOP ! Konec bláznivé fikce. Ovšem v úvahách některých ANOsektářů to nějak podobně vypadá. Abych se přiznal tak hlavní hrdina mého příběhu měl být původně děda Koblížek (podle vzoru dědy Čumpelíka).Nerad bych byl ovšem znovu napaden, že dehonestuji seniory a proto je třeba připomenout, že členové ANOsekty nejsou jen dědové a nový "Spasitel" pobláznil i mladší ročníky.


To ovšem nic nemění na tom, že podstatnou a nejvěrnější část voličů ANO jsou právě senioři poblázněni miliardovými dárky a úplatky rozdávanými na dluh. Vůbec se nezajímají o to, že vše jednou budou muset zaplatit jejich vnuci. Nezajímá je ani to, že i nyní chybí peníze pro ty nejpotřebnější z nich - seniory, kteří potřebují sociální služby. Pro ty kteří se už do vlaku pro slevy nedostanou a i pro ty, kteří už zvýšení svého důchodu nevnímají. Pro ty, kteří už volit nemohou a proto se o ně "Spasitel" nezajímá. Proč taky....
Autor: Zdeněk Bárta | čtvrtek 30.5.2019 8:14 | karma článku: 27.28 | přečteno: 666x

Další články blogera

Zdeněk Bárta

Ukrajincům se pomohlo hned. Na Romy se desítky let zapomíná.

To mám tvrdí ředitel neziskovky Romodrom Tamagoš, na jejíž chod jen tento rok nezapomněl poslat stát 100 milionů korun. Sprostota a drzost. Chápe vůbec co říká? Nebo chce záměrně plivnout do obličeje všem plátcům daní? Chce víc?

13.7.2023 v 8:50 | Karma článku: 12.37 | Přečteno: 169 | Diskuse

Zdeněk Bárta

Fuj!! Polonahá burleska útočila na morálku v Třebíči !

Je polonahé tělo burlesky útokem na morálku a nevhodné pro oči děti? " Burlare" slovní základ z italštiny znamená smát se či vysmívat se a tak se svému nadpisu blogu směju. I těm konzervativně pohoršeným občanům.

20.6.2023 v 13:52 | Karma článku: 27.72 | Přečteno: 1048 | Diskuse

Zdeněk Bárta

Exkancléř Mynář vyskladnil ( ukradl?) šperky za 535 000.

Takhle se to dělá. Nic primitivního jako dlažební kostka hozená do výlohy klenotnictví. Výsledek je ovšem stejný. Šperky jsou fuč. Prezidenský sklad darů je skoro prázdný. Část šperků osobně vyskladnil kancléř ( zloděj?) Mynář.

20.6.2023 v 9:19 | Karma článku: 41.91 | Přečteno: 4357 | Diskuse

Zdeněk Bárta

"Putin ví co dělá, Sláva Putinovi!" aneb " Z čeho mám žít?"

Nesourodé duo se na romské pietě rozjelo. Pořvávající stařec a mladý fousatý Rom využívají možnost oslovit národ a získat pro svůj boj proti Ukrajincům jeho sympatie. Podařilo se? Z mého pohledu a vnímání světa se podařil opak.

19.6.2023 v 14:58 | Karma článku: 36.24 | Přečteno: 1428 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 27.86 | Přečteno: 448 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 26.09 | Přečteno: 1332 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 16.24 | Přečteno: 447 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.28 | Přečteno: 264 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 680 | Diskuse
Počet článků 571 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2030

Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...