740 pěstounů aneb Klaus je ....pííííp!

14. 05. 2019 8:12:54
Zdejší virtuální prostor je takový nadávací, dnes bych se po této vlně svezl i já.Neslušný výraz na začátku vypípávám. Použil jsem v rozhovoru s jednou přechodnou pěstounkou, když přišla řeč na arogantního narcise a jeho názory.

Přechodných pěstounů je v Česku aktuálně 740 a pečují o 900 dětí.Jedno z těchto dětí se ted batolí kolem nás a já mám čas si trochu promluvit s jeho přechodnou pěstounkou. Dřív jsem se o tuto problematiku moc nezajímal a tak hodně věcí nevím, co jsem se dozvěděl mě dost naštvalo. Je opravdu zajímavé poznat na určitém človíčku,jak dobře funguje v praxi konkrétní zákon a kolik málo scházelo k tomu,aby to tak nebylo.Jen kvůli tomu ,že jeden všezneználkovský arogantní narcis má představu,že je chytřejší než všichni ostatní.

Človíček mi už sedí na klíně a já mu v duchu říkám. Prcku ty ani nevíš jaké máš štěstí,že jsi mohl začít svůj život v prostředí plném něhy, péče ,pozornosti a lásky ,kterou ti poskytla tvá "teta". Ve skutečné rodině, v domově plného citu a podmětů, které pro svůj zdravý vývoj tolik potřebuješ. Moc nechybělo a mohl jsi začít uplně jinak - "správně" podle Klause.Tvůj celý svět mohl být dlouhý čas jen bílý strop nad tvou postýlkou, kde potichu startuješ svůj život. Děti v kojenáku totiž nepláčou.Brzy zjistí,že na jejich volání nikdo nepřijde,aby je vzal do náruče. Sestřičky mají čas jen na krmení a přebalování a to je hodně málo. Na vymazlení, hry a poznávání světa kolem sebe, tedy na skutečný život není prostě čas...

Přechodná pěstounská péče je u nás možná od roku 2013. Padesát let po zveřejnění prvních průkopnických prací na téma podmínek vývoje dětí v ústavech, v prostředí citové a psychické deprivace .Autor tohoto výzkumu není nikdo jiný než dnes světově uznávaný český dětský psycholog profesor Matějček. Už padesát let se v Česku ví jak negativní následky má pobyt v ůstavu pro dítě a nic se nedělo...

Zákon prošel v listopadu 2012.Napodruhé. Bylo potřeba přehlasovat veto prezidenta Klause,podle kterého byl zákon k dětem "bezcitný a surový". Zcela nesmyslné veto všeználkovského narcise, který chtěl opět celému světu dokazovat, že je chytřejší než všichni odborníci na dětskou psychologii a ostatní lidé z praxe pečující o děti dohromady.Správně "konzervativně pravicově" měly další a další děti odcházet do života psychicky narušené s citovou deprivací, která už ovlivní natrvalo celý jejich život.

Zákon schválila Nečasova vláda, předkládal ho a hájil před poslanci tehdejší ministr zdravotnictví Heger. Jemu dík za prosazení a stejný dík patří i 104 poslancům,kteří hlasovali pro přijetí. Bylo to těsné. Kdo byl spolu s Klausem proti? Poslanci ČSSD a KSČM, asi také opravdoví konzervativní pravičáci....

Proč o tom píši? Že už je to dávno? Lidé to bud nevědí, nezajímají se nebo zapomínají. V době kdy byl zákon odhlasován, byli všichni v řešení této problematiky mnohem dál. A to i v bigotním Polsku, nebo v zaostalém Rumunsku. My jen po kritice mezinárodních organizací doháníme vlak. Velká ostuda pro zemi profesora Matějčka, která byla konečně napravena.

Přechodná pěstounská péče funguje ku prospěchu dětí už 6 let. Stále ji doplnují i kojenecké ústavy,kde končí především zdravotně postižené dětí, které vyžadují odbornou péči. Ne každé dítě má šanci na adopci nebo se pro něho najde obětavý pěstoun. Omezený počet ústavů je tedy i nadále potřebný ,měly by být jen jakousi poslední šancí děti, které nelze umístnit jinak. Nikdo na "ulici" nekončí.

A co na to Klaus? Možná,že Vás při čtení titulku napadlo,kterého z nich mám vůbec na mysli.Není to jedno? Oba herci v rolích "opravdových konzervativních pravičáků" a nejlepší odborníci na vše jsou úplně stejní,proto je titulek platný pro oba. Junior nadále obhajuje nesmyslné prezidentské veto svého otce a jeho argumenty. Tyto zaprděné názory bez respektu ke znalostem skutečných odborníků vydávají za pravicový konzervatismus. Co je proboha pravicového a svobodného na myšlence, že pobyt v ústavním kolektivním zařízení je pro dítě vhodnější než individuální náhradní rodinná péče? Takové názory hlásají naopak levicové totality at už komunistické či fašistické. V těch je kolektivní ústavní péče bez ohledu na cokoliv prioritou. Jistě není náhodou, že největší bojovnicí proti přechodné pěstounské péči byla vedle Klause stalinistická komunistka Semelová.

Co na závěr? Tím se ovšem vracím na začátek. K hlavnímu důvodu napsání tohoto blogu. Tím je znechucení nad člověkem, který nadále vede v mediálním prostoru štvavou a urážlivou kampan proti pěstounům, které vykresluje jako zlo společnosti. Jako lidi, kterým nejde o děti, ale jen o peníze. Jako nějaké zrůdy, které "kradou" děti z ústavů, či děti určené k adopci, aby na nich mohly vydělávat. Soudruhu juniorský Klausi, měl by jste se stydět, pokud jste něčeho takového schopen. Je dost zarážející i fakt, že se najdou lidé, kteří jsou ochotni podobným hloupým žvástům tleskat....

A co na úplný závěr? Pouze moje velké poděkování všem přechodným pěstounům za jejich energii, čas, péči a lásku, kterou věnují svým přechodným pěstounčatům. Na rozdíl od juniora vím co to vše obnáší a jak náročná a nevděčná práce to je. Štvát proti takovým lidem je ubohost a všem kdo si naskakují na žvásty juniora mohu jenom doporučit, zkuste to taky až víte o čem je řeč. Přechodných pěstounů je stále nedostatek, stejně tak jako dlouhodobých. Dětí, které čekají a doufají ve Vaši pomoc je stále dost. Hloupými populistickými žvásty ještě nikdy nikdo nikomu nepomohl....

P.S To se těch arogantních užvaněných narcisů, kteří v honění ega a touze po moci neváhají škodit ani dětem nikdy nezbavíme....?

Autor: Zdeněk Bárta | úterý 14.5.2019 8:12 | karma článku: 26.79 | přečteno: 1274x

Další články blogera

Zdeněk Bárta

Ukrajincům se pomohlo hned. Na Romy se desítky let zapomíná.

To mám tvrdí ředitel neziskovky Romodrom Tamagoš, na jejíž chod jen tento rok nezapomněl poslat stát 100 milionů korun. Sprostota a drzost. Chápe vůbec co říká? Nebo chce záměrně plivnout do obličeje všem plátcům daní? Chce víc?

13.7.2023 v 8:50 | Karma článku: 12.37 | Přečteno: 169 | Diskuse

Zdeněk Bárta

Fuj!! Polonahá burleska útočila na morálku v Třebíči !

Je polonahé tělo burlesky útokem na morálku a nevhodné pro oči děti? " Burlare" slovní základ z italštiny znamená smát se či vysmívat se a tak se svému nadpisu blogu směju. I těm konzervativně pohoršeným občanům.

20.6.2023 v 13:52 | Karma článku: 27.72 | Přečteno: 1048 | Diskuse

Zdeněk Bárta

Exkancléř Mynář vyskladnil ( ukradl?) šperky za 535 000.

Takhle se to dělá. Nic primitivního jako dlažební kostka hozená do výlohy klenotnictví. Výsledek je ovšem stejný. Šperky jsou fuč. Prezidenský sklad darů je skoro prázdný. Část šperků osobně vyskladnil kancléř ( zloděj?) Mynář.

20.6.2023 v 9:19 | Karma článku: 41.91 | Přečteno: 4357 | Diskuse

Zdeněk Bárta

"Putin ví co dělá, Sláva Putinovi!" aneb " Z čeho mám žít?"

Nesourodé duo se na romské pietě rozjelo. Pořvávající stařec a mladý fousatý Rom využívají možnost oslovit národ a získat pro svůj boj proti Ukrajincům jeho sympatie. Podařilo se? Z mého pohledu a vnímání světa se podařil opak.

19.6.2023 v 14:58 | Karma článku: 36.24 | Přečteno: 1428 | Diskuse

Další články z rubriky Osobní

Tereza Ledecká

IQ tykve

Jednou v Básnících se Štěpán Šafránek zeptal pana profesora, "Jak se pozná chytrý člověk...?" Pamatujete, co mu na to odpověděl? "Chytrej člověk to nepozná nikdy, a blbci je to jedno!" Tak vám přeju, ať nikdy nedojdete poznání...

28.3.2024 v 14:15 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 |

Lucie Svobodová

Magor

Přátelé, širší rodina - každý reagoval na mé členství odlišně. Někteří na mě neustále křičeli, že jsem magor. Jiní si to pravděpodobně také mysleli, ale rozhodli se nechat si to pro sebe.

28.3.2024 v 8:59 | Karma článku: 10.58 | Přečteno: 740 | Diskuse

Vlastík Fürst

Pravopis máš hrozný, ale piš dál!

Jaké máte vzpomínky na svá školní léta? Měli jste také svého oblíbeného učitele - učitelku? Nebo jste dokonce byli platonicky zamilovaní do vaší kantorky - kantora?

27.3.2024 v 14:30 | Karma článku: 21.79 | Přečteno: 442 | Diskuse

Tereza Ledecká

Sněžkolezkyně

My Češi jsme pověstní svými nákupními výpravami do Polska, ale věřte, že na dně Lomniczky nic nekoupíte, a ještě za to draze zaplatíte

20.3.2024 v 23:29 | Karma článku: 10.91 | Přečteno: 294 |

Jiří Kačír

Recenze hry Baldur's Gate 3 a nových pravidel D&D 5E

Baldurs Gate 3 je RPG hra postavená na pravidlech Dungeons & Dragons, konkrétně na jejich nejnovější verzi 5E. Oproti verzím 3.5 a 4.0, které se používaly někdy od roku 2000 až do teď, se ve verzi 5E provedla spousta změn.

17.3.2024 v 13:41 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 68 | Diskuse
Počet článků 571 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2030

Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...